• 70 let

    Društva upokojencev Jesenice

    (1948 – 2018)

  • Ne zamudite!

  • Pridružite se nam lahko pri:

    • 22. aprila 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 29. aprila 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 6. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 6. maja 2024 17:00Družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja.
    • 8. maja 2024Ljubljana
    • 13. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 20. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 20. maja 2024 17:00Polona Avsenak: potovalni kolaž – potopisno predavanje.
    AEC v1.0.4

111. družabno srečanje z znanimi ljudmi, krožek ročnih del DU Javornik Koroška Bela, 10. februar 2020

Februarsko družabno srečanje z znanimi ljudmi iz domačega okolja smo pri Društvu upokojencev Jesenice združili s prireditvijo ob slovenskem kulturnem prazniku. Misli ob Prešernovem dnevu je zbranim namenila Albina Seršen, program so pripravili člani društvenega upokojenskega moškega pevskega zbora pod vodstvom Petra Novaka in recitatorka Darka Rebolj.

Na družabnem srečanju so bile  gostje članice krožka  ročnih del  Društva upokojencev Javornik-Koroška Bela, dobitnice letošnjega priznanja Zveze kulturnih društev Jesenice za področje ljubiteljskih kulturnih dejavnosti. Krožek deluje že 42 let. Članice se redno sestajajo vsak teden v četrtkih od 16 do 18 ure, kjer ustvarjajo v različnih tehnikah. O delu, razstavah, sodelovanju v projektih in prijetnih druženjih med seboj so govorile  predsednica krožka Marica Blažič ter članice Meta Franc, Tončka Koritnik in Ela Eržen. Izrazile so zadovoljstvo, da se dejavnost in zavzetost za delo povečuje, to pa je glavno zagotovilo, da bodo v prihodnje še lažje kos novim izzivom.  Sedaj krožek šteje 15 aktivnih članic in se učijo izdelovati nove izdelke. Za seboj imajo kar nekaj uspešnih projektov: naredile so 100 copatk za novorojenčke za Bolnico Jesenice, za nedonošenčke v Ljubljani izdelujejo hobotnice, vsako drugo leto pripravijo razstavo v DU Javornik – Koroška Bela, udeležujejo se razstav PZDU za Gorenjsko in ZDUS, na OŠ Koroška Bela vodijo krožek ročnih del za 5. in 6. razred. Dogovorile so se, da se pridružijo akciji UNICEFa “punčke”. O vseh svojih aktivnostih vodijo kroniko vse od leta 1977, dokumentirano s slikami.

Med seboj so zelo povezane. Pogosto se med seboj pokličejo, se obiskujejo ali gredo skupaj na prireditve in izlete. S skromno pogostitvijo praznujejo rojstne dneve, same izdelajo voščilnico in slavljenki zapojejo. Tudi vsakotedenska srečanja so zabavna, saj med delom veliko klepetajo in se smejijo. Vesele so vsake nove članice.

Več pohvalnih besed je članicam krožka izrekel tudi predsednik Društva upokojencev Javornik-Koroška Bela Marjan Veber.

Napisala: Janko Rabič in Stane Arh                 Slikal: Janko Rabič