• Dobrodošli na spletni strani Društva upokojencev Jesenice!

 • Ne zamudite!

 • Pridružite se nam lahko pri:

  • 5. aprila 2018Planina (747 m) - Mirna gora (1047 m)
  • 9. aprila 2018 17:00Družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja
  • 11. aprila 2018Lendava
  • 16. aprila 2018 17:00Tone Konobelj:Skrita dediščina Jesenic – zgodovinsko predavanje.
  • 19. aprila 2018Neznano
  • 27. aprila 2018 17:00Proslava praznika Dneva upora proti okupatorju in Praznika dela.
  • 3. maja 2018Na Kofce (1488 m)
  • 14. maja 2018 17:00Družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja
  AEC v1.0.4

Pozdravljeni pohodniki Vandrovci, 20.12. 2012

Pozdravljeni pohodniki Vandrovci!

Leto je naokoli. Opravili smo veliko novih poti, od Pohorja do morja, od Krasa, do Koroške. Oh, kako lepa je Slovenija in to v vseh letnih časih. Gozdovi šumijo, ko veter veje skozi njih. Mraz ščipa v lica. Sonce, ki prikaže se izza oblakov, nas poboža in ogreje, v očeh poseje drobne iskrice zlata. Ptički zapojo pomladi, čebele lete iz cveta na cvet. Žito valovi, ko nas vabijo gore k sebi v svojo lepoto. Prevzeti od lepote gora tiho strmimo v dolino. Saj smo blizu nebes, v božjih rokah. Tam visoko pozabiš na vse tegobe in si enostavno srečen, poln ljubezni. Ljubezen je tista sila, ki nas žene skozi življenje. Brez ljubezni življenje nima smisla. A vendar danes vse bolj izgublja na vrednosti. Za njo si vzamemo premalo časa, ker se ukvarjamo z računalniki in s tehniko, se pehamo za bogastvom. Za srečo posameznika ni odločilno, kaj ima v žepu in v shrambi, temveč, kaj ima v glavi in v srcu.

Še bomo vandrali skupaj, ker nam je lepo. Saj smo kot ena družina. To smo dokazali tudi z nastopom na Krasu, ko je z nami pela vsa dvorana. Skupaj zmoremo marsikaj. Dokaz je tudi to srečanje. Vse več nas je, kar potrjuje, da je pri Vandravcih lepo.

Narava v tem času spi, počiva. Življenska moč v zrnu in v češnjevih vejicah pomaga razumeti človeku, da se tudi tam, kjer je navidez vse mrtvo, skriva življenje. Vskalila mi je 20 let stara pšenica in pognala bujno zelenje, ki mi bo krasilo božič.

Tako, dragi prijatelji, imejmo se radi in vztrajajmo v dobrem. V srcu imejmo ljubezen, ki jo delimo z vsemi, ki jo potrebujejo. Naš veder obraz bo prijateljem prižgal sonce v očeh. Ne bojmo se trpljenja. Bolečina je del našega življenja, enako, kot so volja, vera in odpuščanje. Pride dan, ko se bomo morali posloviti, ustaviti. Takrat nam bo žal za čas, ki smo ga zapravili. Nabirajmo si lepe trenutke za spomin. Srce naj bo odprto in pripravljeno na nova doživetja v čudežu narave, ker lepi trenutki pridejo iznenada.

Nasvidenje! In drugo leto se zopet vidimo.

Vsem želim vesele božične praznike ter Srečno novo leto 2013, da bi ga v pričakali v miru in zdravju.

Vas pozdravlja Kristina.