• 70 let

    Društva upokojencev Jesenice

    (1948 – 2018)

  • Ne zamudite!

  • Pridružite se nam lahko pri:

    • 29. aprila 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 6. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 6. maja 2024 17:00Družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja.
    • 8. maja 2024Ljubljana
    • 13. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 20. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 20. maja 2024 17:00Polona Avsenak: potovalni kolaž – potopisno predavanje.
    • 21. maja 2024 16:30Meritve krvnega tlaka, krvnega sladkorja in holesterola
    AEC v1.0.4

Piknik DU Jesenice, 9. 8. 2019

DU Jesenice je bilo ustanovljeno 8. avgusta 1948 leta. Obletnico ustanovitve praznujemo tradicionalno s piknikom v petek, ki je najbližji 8. avgustu. Letos je bil to  9. avgust.
Dan je bil lep, zato smo pričakovali velik obisk. Temu primerno smo se tudi bolje pripravili. Z akcijo v torek smo uredili okolico (udeležba članov zadovoljiva), si izposodili dodatne mize in klopi, naročili smo veliko hrane in pijače, pripravili 215 dobitkov za srečolov, pripravili nadzornike pri športnih tekmovanjih, pisali vabila, obveščali po spletu in po radiju in še in še.
Že pred četrto uro popoldan so začeli prihajati prvi udeleženci piknika in pričeli s tekmovanji. Hitro je bilo živahno v Domu DUJ. Prijetno vzdušje se je stopnjevalo vsako minuto. Tekmovalci so se trudili doseči čim boljše rezultate v pikadu, nihajni krogli in v metu ploščka v tarčo. Smeli so celo izboljševati svoje rezultate, če z njimi niso bili zadovoljni. Prav tekmovanje je bilo vzrok, da smo uradni del piknika pričeli s polurno zamudo.
 V uvodu nam je predsednik DUJ Boris Bregant orisal najnovejša dogajanja v društvu. Sledili so pozdravi gostov. Med njimi so bili: jeseniški župan Blaž Račič in predsednik DU Javornik – Koroška Bela Marjan Veber, ki je tudi zastopal Pokrajinsko zvezo DU Gorenjske. V sproščeni smeh nas je spravil igralec Ivan Berlot Taubi in njegova žena, ki sta prikazala obisk klepetavega upokojenca pri zdravniku. Pacient pove vse, kar mu pade na um in skoraj pozabi povedati, zakaj je prišel k zdravnici. Vmes pa še zdravnici  prodaja knjige, ker si dodatno povišuje penzijo s honorarno zaposlitvijo.
Sledilo je uganjevanje števila orehov v vreči (5 kg). Veliko jih je navedlo prenizko število, okoli 700 , bili pa so tudi optimisti, ki so trdili, da jih je skoraj 1800. Še najbližje je uganila Marija Pajntar (800). V resnici je bilo v vreči 818 orehov, ki jih je Marija za nagrado odnesla s seboj.
Sledila je podelitev medalj najboljšim tekmovalcem in razdelitev dobitkov srečolova. Glavni dobitek srečolova je bil aparat za pripravo sokov. Veliko dobitkov je ostalo nerazdeljenih, ker kljub prizadevanju srečk nismo mogli prodati. Žal, je bila letos udeležba članov DUJ na pikniku zelo skromna, tako da je ostala neprodana tudi hrana in  pijača. Pogrešali smo športnike in pohodnike. Namen piknika je poletno druženje in snovanje novih prijateljstev. V sproščenem druženju in pogovoru se je piknik zavlekel v noč.
Rezultati športnega tekmovanja
mesto Nihajna krogla – ženske Nihajna krogla – moški
1. Alenka Trampuš Janez Komel
2. Julijana Režek Gogala Stane Arh
3. Sonja Kos Mirko Savandić

 

mesto Pikado – ženske Pikado – moški
1. Vera Lazarova Bogdan Cvijić
2. Albina Seršen Stane Arh
3. Sonja Kos Stevo Ščavničar

 

mesto Metanje ploščka v tarčo – ženske Metanje ploščka v tarčo – moški
1. Vera Lazarova ?
2. ? Mirko Savandić
3. Božena Ronner Stevo Ščavničar

Pripomba: Tabela je narejena po spominu, ker trenutno ne morem dobiti točnih rezultatov. Dobim jih po 10. septembru.

Napisal in slikal: Stane Arh