• 70 let

  Društva upokojencev Jesenice

  (1948 – 2018)

 • Ne zamudite!

 • Pridružite se nam lahko pri:

  • 8. decembra 2023 17:00Letni koncert Moškega pevskega zbora DUJ
  • 11. decembra 2023 17:00Družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja.
  • 16. decembra 2023Varaždin
  • 18. decembra 2023 17:00Sonja Zupanc, Nacionalni parki ZDA
  • 31. decembra 2023 19:00Silvestrovanje
  AEC v1.0.4

Majda Gomilšek, dobitnica plakete občine Jesenice, 20. 3. 2015

Ob prazniku občine Jesenice je bila med letošnjimi nagrajenci Majda Gomilšek, članica našega DU Jesenice. Prejela je plaketo občine Jesenice. Zaslužila si jo je s svojim dolgoletnim aktivnim delom na različnih področjih.

IMG_5283

Vsi v društvu jo dobro poznamo, saj v njem deluje že 20 let kot organizatorka izletov, obiskov kulturnih prireditev in letovanja. Vedno je pripravljena pomagati pri raznih delih, ki zadevajo različne dejavnosti društva. Njena dobra volja je nalezljiva, zato ob njej postanejo težave preproste, vsi problemi so rešljivi. S svojim nasmehom hitro osvoji zaupanje tudi neznancev.

Pa jo resnično poznamo? Kako široko srce ima in koliko energije za delo, sem spoznal šele iz utemeljitve za  plaketo občine Jesenice (prelistajte Jeseniške novice iz 13. marca 2015). Naj samo povzamem na kratko:

Ob službi in družini že 65 let posveča svoj prosti čas družbeno koristnim aktivnostim. Prostovoljnih ur nikoli ni štela, a nabralo se jih je sigurno zelo veliko.

Največ svojega prostega časa je posvetila taborniški organizaciji, na občinskem, republiškem in tudi državnem nivoju.Vključila se je že takoj na začetku, leta 1952, ko je bil na Jesenicah ustanovljen rod Jeklarjev.  Za svoje delo pri tabornikih je prejela vrsto visokih priznanj. Zelo ji je žal, ker je delo taborniške organizacije v občini zamrlo z njenim odhodom iz nje. Mlajši, ki jim je prepustila taborniško organizacijo, niso našli prostega časa in ne volje za to dejavnost.

Močan pečat je pustila v svoji krajevni skupnosti Sava. Dva mandata je bila celo predsednica sveta.

Osemnajst let je aktivno delala v Plavalnem klubu Jesenice. Organizirali so tudi balkanske igre v skokih v vodo. Začeli so zbirati denar za gradnjo pokritega bazena, a politika je odločila drugače.

Bila je umetnostna drsalka in nekaj let trenerka za najmlajše drsalke.

O sebi nerada govori. Pomembni so ji le rezultati njene aktivnosti. Takšna je. Pravi: “Dokler bom še lahko, bom delala, pomagala naprej, energije imam dovolj.”

Napisal: Stane Arh