• 70 let

  Društva upokojencev Jesenice

  (1948 – 2018)

 • Ne zamudite!

 • Pridružite se nam lahko pri:

  • 22. aprila 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
  • 29. aprila 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
  • 6. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
  • 6. maja 2024 17:00Družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja.
  • 8. maja 2024Ljubljana
  • 13. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
  • 20. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
  • 20. maja 2024 17:00Polona Avsenak: potovalni kolaž – potopisno predavanje.
  AEC v1.0.4

Vabilo na pogovor z Dušanom Kebrom, 14. marec 2024

Notranja prva stran knjige

V četrtek, 14. marca 2024 ob 18 uri

bo v banketni dvorani Kolpern

srečanje z dr. Dušanom Kebrom

Javno zdravstvo v tem trenutku pri nas predstavlja izjemno težavno  vprašanje (stavka zdravnikov), ki ga rešujemo že vrsto let, razmere pa se pravzaprav še vedno slabšajo. Razkoli med deležniki, odgovornimi za to področje, se povečujejo. Vse bolj je jasno,  da gre pri tej stvari za vprašanje, ki ga bomo rešili le v skladu z temeljnimi pravili družbene morale, ki med drugim omogočajo državljanom in državljankam enakopraven dostop do zdravstvenih storitev in varovanje lastnega zdravja. To je namreč bistvo javnega zdravstva.
Dr. Dušan Keber je eden tistih zdravnikov, ki se je v zadnjih letih zagotovo najbolj angažiral za preživetje in razvoj javnega zdravstva ter se s tem uprl diktatu nekaterih močnih  zdravniških, pa tudi drugim lobijem,  ki zdravstveno dejavnost vidijo kot običajno  tržno dejavnost. Po eni strani izbrancem v privatnem sektorju prinaša visoke dobičke, z uničevanjem javnega zdravstva pa večini zdravstveno ogroženih državljanov z visokimi cenami zapira vrata zdravstvenih ustanov. Javno zdravstvo mora temeljiti na najvišji stopnji solidarnosti in predanosti poslanstvu, da je treba pomagati vsem ljudem v zdravstveni stiski; vsakršna druga rešitev bi namreč zatajila temeljno humanost, brez katere zdravstvo enostavno ne sme obstajati.
Dr, Keber je človek, ki je večji del svoje mladosti, vse do konca gimnazije, preživel na Jesenicah. Dobro pozna kraj, je velik zagovornik obstoja in razvoja regionalne jeseniške bolnice, goreč pristaš solidarnosti ne la v zdravstvu, marveč tudi v vsakodnevnem življenju. Pred dnevi je izšla tudi njegova knjiga s pomenljivim naslovom Solidarnost ali pohlep, ki govori o dveh zelo nasprotnih si alternativah našega življenja.
Dr. Dušan Keber bo gost na pogovoru, ki ga organizira Društvo upokojencev Jesenice v četrtek, 14. marca ob 18. uri v banketni dvorani Kolpern na Stari Savi,  Jesenice. S pogovorom želimo razjasniti naša pričakovanja, kakšno zdravstvo si želimo imeti v prihodnje. Pričakujemo veliko udeležbo odgovornih ljudi, ki imajo vpliv na javno zdravstvo. Tudi vi ne smete manjkati, ker je vaše zdravje pomembno za vas in za našo družbo.

Vabi DU Jesenice