• 70 let

  Društva upokojencev Jesenice

  (1948 – 2018)

 • Ne zamudite!

 • Pridružite se nam lahko pri:

  • 24. maja 2024 17:00OKROGLA MIZA: O pravici do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja
  • 27. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
  • 3. junija 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
  • 3. junija 2024 17:00Tone Konobelj: Razvoj Jesenic skozi stare razglednice.
  • 10. junija 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
  • 12. junija 2024 14:30Digitalni tečaj s Simbiozo
  • 17. junija 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
  • 22. junija 2024Letovanje v Rabcu, Hrvaška
  AEC v1.0.4

Družabno srečanje z znanimi ljudmi, 6. 5. 2024

V ponedeljek, 6. 5. 2024 ob 17. uri bo družabno srečanje z znanimi ljudmi. Voditeljica Marija Golob je v goste povabila podpredsednika DUJ Staneta Arha.

Na upravnem odboru smo se odločili, da nadaljujemo z Družabnimi srečanji z znanimi ljudmi. Srečanja so nam omogočala spoznati znane ljudi z njihove vsakdanje človeške strani, ne samo njihovo poklicno dejavnost, hobi ali specialnost. Mnogi so se odprli in nam omogočili dostop do njihovih razmišljanj, čustvovanj, ljubezni, do njihovega sprejemanja življenja, do njihovih dilem in metod reševanja vsakdanjih problemov. Pojasnili so nam, zakaj so naredili tako, kot so naredili. Postali so nam domači, celo prijatelji, ki so nam s svojim vzorom in izkušnjami pomagali premagati in reševati naše, lastne probleme. Po srečanju smo se bolje počutili tako povabljenci kot tudi poslušalci. Nemalokrat se je po srečanju nadaljevalo skupno sodelovanje.

Voditeljica Albina Seršen je bila odlična izpraševalka povabljencev. V intervjuvancih je vzbudila pristno zaupanje, da so odgovarjali tudi na provokativna vprašanja in zaupali skrivnosti, ki so jih že davno zaprli v svoje srce. Take voditeljice ne bomo našli. Našli pa smo novo voditeljico, Marijo Golob, ki je pripravljena prevzeti vodenje Družabnih srečanj. Ne bo stopila v Albinine čevlje, ker ji niso prav. Nosila bo svoje čevlje, ki so drugačni, ima jih rada in so narejeni po njenih merah. Tako je tudi prav.

Prvi intervju bo Marija opravila v ponedeljek, 6. maja 2024, ob 17. uri v društvenih prostorih. V goste je povabila podpredsednika DU Jesenice, Staneta Arha. Med upokojenci društva je dobro poznan, saj ureja spletno stran društva, obvešča člane o dogodkih po e-mailu, organizira razna predavanja, vodi medgeneracijske projekte, znan je po verižnem eksperimentu in delavnicah v vrtcih. Je tudi pevec v društvenem moškem pevskem zboru, pleše pri folklori in tudi trenira družabni ples, kolesari, smuča, planinari,… Kaj vse še počne, bomo morda izvedeli skozi intervju.

Pridite v ponedeljek na družabno srečanje in dajte vzpodbudo Mariji za naslednje intervjuje. Povabite na srečanje še prijatelje. Več kot nas bo, bolj nam bo lepo. Po srečanju sledi druženje, ki ga vsi upokojenci zelo potrebujemo in je tudi največje zadovoljstvo življenja.