• 70 let

  Društva upokojencev Jesenice

  (1948 – 2018)

 • Ne zamudite!

 • Pridružite se nam lahko pri:

  • 22. aprila 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
  • 29. aprila 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
  • 6. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
  • 6. maja 2024 17:00Družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja.
  • 8. maja 2024Ljubljana
  • 13. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
  • 20. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
  • 20. maja 2024 17:00Polona Avsenak: potovalni kolaž – potopisno predavanje.
  AEC v1.0.4

Letovanje DU Jesenice na Braču, 23. 6. – 30. 6. 2023

Veselili smo se letovanja na Jelsi, otok Hvar, pa smo doživeli dva dni pred odhodom hladen tuš, da so kljub rezervaciji v hotelu prodali naše sobe. Agencija Relax nam je v zameno ponudila letovanje v Supetaru na otoku Braču v hotelu s štirimi zvezdicami, “All Inclusive”. Majda je z obveščanjem imela veliko dodatnega dela, mi pa smo se odločili za Brač, ker nam pomeni več dobra družba od samega kraja letovanja.

Na Braču smo se srečali z letoviščniki DU Žirovnica, ki tam redno letujejo že kar nekaj let. Polni so bili hvale o samem hotelu in spremljevalnem programu, kar nam je odpihnilo slabo voljo. Letovali so tudi upokojenci s Štajerske, ki so pripeljali s seboj ansambel in so imeli vsak večer ples in zabavo. Škoda, ker so morali že naslednji dan domov, zato ni bilo prilike za pravo druženje.

Po tednu dni bivanja v Supetaru na kratko lahko zaključim, da smo bili vsi zelo zadovoljni. Hotelske sobe so bile čiste in udobne, hrana (samopostrežna) je bila odlična, raznovrstna in je ni zmanjkalo (vsi smo se zredili), pijače (brezalkoholne in alkoholne) je bilo dovolj na izbiro in v neomejenih količinah (brezplačno) čez cel dan, popoldan smo se sladkali z brezplačnim sladoledom. Animacij in aktivnosti je bilo toliko, da se nisi mogel udeležiti vseh, če si se hotel tudi kopati v morju. Verjetno mnogi med nami še nismo imeli takega dopusta v hotelu, kot smo ga preživeli v hotelu Waterman Svpetrvs Resort, ki ima kapaciteto kar za 2000 gostov.

Agencija Relax nam je namenila stalne animatorje, ki so se skoraj dnevno menjali: Robert, Zala, Matej, Luka in Klaudija. Na avtobusu tja in nazaj nas je spremljala Julija. Zelo obiskana je bila jutranja telovadba ob 7.30, celo do 23 naših članov se jo je udeležilo. Za našo skupino so animatorji pripravili še: streljanje s pravim lokom, namizni tenis, pikado, balinčkanje, mini golf, podiranje lončkov z žogo, plesni tečaj, kviz, tombolo, skupinsko petje, družabne igre, in še kaj, kar sem pozabil, ker nisem bil na vseh aktivnostih. Organizirali so piknik na Šolti, ki je odpadel zaradi premočnega vetra. Imeli smo izlet po otoku Braču. Dvakrat smo imeli družabni ples z živo muziko. Obiskala nas je dalmatinska klapa in nam priredila dve urni koncert. Dodatnih dejavnosti, ki jih je ponujal hotel, pa je bilo nešteto: vodna telovadba, masaže, fitnes, kegljanje, balinanje, tenis, mini golf, šah, pikado, odbojka na mivki, razne animacije in delavnice za otroke, vsak večer nastopi v amfiteatru, … . Zaradi močnega turizma je tudi zunanja ponudba bogata: izposoja čolnov, vodnih skuterjev, subov, surfov, motorjev, štirikolesnikov, koles, … .Delujejo kar štiri diskoteke. Na stojnicah si lahko kupil vse, kar si hotel, tudi izdelke iz edinstvenega bračkega kamna, olivno olje in dalmatinsko travarico. Na dan mesta Supetarja je igrala na glavnem trgu dalmatinska klapa Dalmacija. Množica ljudi je okupirala celotni trg in še vse bližnje ulice, tako da si le težko dobil prostor za ples. Naši strastni kvartopirci so v vseh dneh bivanja le s težavo ujeli nekaj časa za igranje kart.

Letovanje v Supetarju nas je tako prevzelo, da smo nekateri pozabili na leta in se počutili mlade. Zato smo plesali v diskoteki z dvajsetletniki, se vozili s kolesom po Braču, surfali po morju in skakali v morje na glavo. Mladina se nam je samo čudila, nas hvalila in nam zavidala naše mladostno srce.

Naše prijetno letovanje je vznemiril samo požar v dimniku bližnje gostilne (smrdeči črni dim se je valil preko naše plaže) in uro za tem še reševanje starejšega utopljenca na naši plaži. Kljub hitri strokovni pomoči gasilcev in zdravstvenih delavcev ga niso uspeli obuditi v življenje.

Napisal: Stane Arh           Slikali: Branko Krivec, Tone Konobelj, Stane Arh