• 70 let

  Društva upokojencev Jesenice

  (1948 – 2018)

 • Ne zamudite!

 • Pridružite se nam lahko pri:

  • 8. decembra 2023 17:00Letni koncert Moškega pevskega zbora DUJ
  • 11. decembra 2023 17:00Družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja.
  • 16. decembra 2023Varaždin
  • 18. decembra 2023 17:00Sonja Zupanc, Nacionalni parki ZDA
  • 31. decembra 2023 19:00Silvestrovanje
  AEC v1.0.4

Janez Komel častni občan občine Jesenice, 20. 3. 2022

Na osrednji slovesnosti ob letošnjem prazniku občine Jesenice je župan Blaž Račič  naziv Častni občan občine Jesenice podelil našemu članu, inženirju metalurgije, Janezu Komelu z Jesenic za uspešno poklicno kariero v nekdanji Železarni, za delo v različnih društvih in organizacijah, predvsem v Društvu upokojencev Jesenice  ter za številna plemenita dejanja na področju prostovoljstva in dobrodelnosti.

Ob prejemu priznanja je v znak zahvale povedal :

»Iskrena zahvala za to imenitno priznanje, posebej ker se pridružujem tistim pomembnim ljudem, ki so ga že dobili pred menoj. Sprejemam ga z veliko hvaležnostjo, saj moram odkrito priznati, da mi prija, če me kdo pohvali. S tem sem dobil sporočilo, da je bilo moje delo v dosedanjem življenju  družbeno koristno. Vedno sem se z veseljem vključeval  v različne oblike dejavnosti, v krajevni skupnosti, društvih in po upokojitvi v Društvu upokojencev Jesenice. Smisel življenja sem našel v prostovoljstvu in dobrotništvu,  kjer ima največ zaslug moja pokojna žena Marjanca. Zaradi nje sem prevzel prostovoljstvo v Karitasu, v projektu Starejši za starejše Društva upokojencev Jesenice domovih za starejše na Jesenicah in v Kranjski Gori  in  v Gornjesavskem muzeju Jesenice. Tudi dobrotnik leta 2015 sem postal skupaj z njo. In postal sem srečen človek, tudi zato, kot je nekoč dejal Dalajlama, če želiš biti srečen, osreči druge.

Zahvala predlagateljici Nevenki Rajhman, potem mojemu društvu upokojencev, pa komisiji za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja ter občinskemu svetu.

Napisal: Janko Rabič    Slikal: Nik Bertoncelj