• 70 let

  Društva upokojencev Jesenice

  (1948 – 2018)

 • Ne zamudite!

 • Pridružite se nam lahko pri:

  • 12. decembra 2022 17:00Družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja.
  • 17. decembra 2022Trst in Sesljan
  • 19. decembra 2022 17:00Moje poti, potopisno predavanje
  • 31. decembra 2022 19:00Silvestrovanje
  AEC v1.0.4

Kolesarji v juliju 2022

Kolesarska sekcija vabi, da se jim pridružite na torkovih ali petkovih izletih. Razpored izletov si lahko ogledate v menuju aktivnosti kolesarji, sproti pa v koledarju dogodkov .

Kolesarji DU Jesenice so se v letu 2021 pridružili akciji diabetikov: Darujem kilometre, gremo na Luno.  Torkova skupina kolesarjev je prispevala 7543 km, petkova skupina kolesarjev pa 6351 km. To ni malo. Tudi letos nabirajo kilometre za  akcijo diabetikov. Z vašo pomočjo jih bodo nabrali še več.

Medno – Ljubljansko barje – Litostroj, 29. julija 2022

To pot smo po programu odšli na Ljubljansko barje. Pot si je več kot vrhunsko  zamislil naš petkov šef Janez Štamfelj, ki se je pri vodenju izkazal za odličnega poznavalca Ljubljane in okolice. Krasna tura, super tura…
Z vlakom do Mednega. Naprej smo vozili po delu poti ob žici in zavili na Ljubljansk0 barje. Tu smo našo turo podaljšali za 6 km, prav do vhoda v Iški Vintgar. Ob povratku smo si ogledali še zabijanje stotine borovih in betonskih pilotov v barjansko zemljo, da se utrdi podlaga za gradnjo zgradbe, velike ali majhne. Skoraj Benetke.  Le  dva metra pod površjem je že podtalnica, spodaj pa globoko blato. Celo v času suše.  Neverjetno delo !!! Ogledali smo si tudi znamenito in zelo lepo Plečnikovo cerkev.
 Tura je popolnoma ravninska, a je vseh 73 km treba poganjati pedala, za razliko od gorskih tur, kjer po klancu navzdol noge praktično lahko počivajo. Pri ravninski turi hitrost marsikje preseže 25km/h, kar pomeni, da smo takrat brez pomoči baterije na enkrat težjem kolesu.
 Zadovoljni in prijetno utrujeni smo se na postaji Litostroj vkrcali na nabito polni modri vlak za Jesenice.
Tu si lahko ogledate celotno pot.
Prispevek pripravil: Branko Krivec.

Jesenice – Podljubelj – Jesenice, petek, 22. julij 2022

22. julija smo nekoč praznovali Dan vstaje slovenskega naroda.
Zaradi vročine smo izlet začeli že ob 8. uri. Krasna tura, kljub vročinskemu valu… Mogoče smo jo čutili le zadnje pol ure. Bili smo dovolj hitri, da nam je vseskozi okoli ušes pihal veter.
Tu si lahko ogledate celotno pot.
Prispevek pripravil: Branko Krivec.

Jesenice – Planica – Jesenice, 19. julij 2022

Prijetna tura kljub malce višjim temperaturam, ki jih pa na kolesu ni čutiti, saj prijetno pihlja.
Dva sta vozila kolo brez pomoči elektrike. Pohvala!

Celotna pot je prikazana TUKAJ.

Prispevek pripravil: Branko Krivec.

Jesenice – Aljažev dom – Radovna – Jesenice, 15. julij 2022

Za današnje kolesarjenje smo se odpravili po planu na testiranje novega asfalta v Vrata. Cestno podjetje je solidno opravilo svoje delo.
Ker je bila tura kljub najstrmejšemu klancu v Sloveniji ( 25 pr. ) za Hitre strele prekratka, se nas je 7/8 Strel odločilo za vračanje skozi Radovno. Z obiskom domače kmetije, kjer smo nabavili zelo dober sir. In z zanimivim kolesarjenjem na drugi neznani strani jezera Kreda.
Naredili smo malo več kot 60 km.
Tu si lahko ogledate celotno pot.

Prispevek pripravil: Branko Krivec.

Jesenice – Duplje – Jesenice, 12. julij 2022

Super tura, nenaporna v idealnem vremenu. Največja hitrost 60km/h. Relive kaže še celo malce več. Naredili 61 km.

Tu si lahko ogledate celotno pot.

Prispevek pripravil: Branko Krivec.

 

Jesenice – Pokljuka – Gorjuše – Boh. Bela – Bled – Jesenice, 8. julij 2022

Super tura, le mimo Gorjuš je zahtevala zvrhano mero previdnosti in koncentracije. Tisti z Jesenic smo ( en sam ) naredili 54 km.
Tu si lahko ogledate celotno pot.
 Prispevek pripravil: Branko Krivec.

Jesenice – Belopeška jezera – Jesenice, 5. julija 2022

Kljub slabemu vremenu zjutraj, se nas je 8 Hitrih strel odločilo, da gremo do Belopeških jezer. Vreme je postalo idealno za kolesarjenje, čeprav napoved ni bila ravno obetavna. Uspešno smo prikolesarili do glavnega jezera, ki je bilo skoraj suho. Suša ne popušča. Prvo jezero je še tako kot mora biti.
Po prijetnem druženju ob kavici, smo se odpravili domov.
Z Jesenic smo prevozili malo več kot 71 km, ostali kolesarji, z Blejske Dobrave in Poljan, pa so naredili še dodatnih 10 km ali še malo več. Največja hitrost z brega je bila 61 km/h, kar je manj kot finiš na Turu po ravnem !
Tu si lahko ogledate celotno pot.
 Prispevek pripravil: Branko Krivec.