• 70 let

  Društva upokojencev Jesenice

  (1948 – 2018)

 • Ne zamudite!

 • Pridružite se nam lahko pri:

  • 4. novembra 2021Koča na Gozdu (1226 m) - Mavrinc (1561m)
  • 10. novembra 2021Martinovanje
  • 15. novembra 2021 17:00Družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja
  • 18. novembra 2021NEZNANO? (165 m) – Kucelj (684 m)
  • 22. novembra 2021 17:00S kolesom po Sloveniji, Tone Kos
  • 2. decembra 2021JULIJANA TRAIL (po dogovoru)
  • 16. decembra 2021Kranj (382 m) - Jošt (847 m)
  AEC v1.0.4

Darujem kilometre do 14. novembra 2021

Društvo upokojencev Jesenice in Društvo diabetikov Jesenice že mnogo let tesno sodelujeta. Med upokojenci je veliko bolnikov s sladkorno boleznijo in prav je, da jim nudimo pomoč.

Z raznimi akcijami opozarjajo na problem bolezni. Ena takšnih je Darujem kilometre, gremo do Lune. S hojo, tekom ali kolesarjenjem do 12 izbranih točk zberete kilometre, ki jih podarite sladkornim bolnikom.  Razdalja 384 000 km je zelo velika, zato potrebujejo tudi vašo pomoč, da jo dosežejo do 14. novembra 2021. Naredili boste tudi korist za sebe, saj boste naredili lep izlet in koristno gibanje za svoje zdravje.  Društvo diabetikov Jesenice je izbralo Lambergovo pot, ki vodi skozi dolino Drage. Za opis ostalih 11 poti v Sloveniji morate  odpreti to spletno stran. Kako poteka akcija, dobite podrobnejše podatke TUKAJ.

POJASNILO, ki smo ga dobili naknadno od organizatorjev akcije: zbirajo se vsi kilometri, ki ste jih naredili za rekreacijo peš, med tekom ali s kolesom na katerikoli relaciji, ne samo na 12 izbranih poteh.

V imenu DU Jesenice bomo zbrali in podarili vse kilometre, ki so jih naredili naši pohodniki in kolesarji na skupnih izletih od letošnjega 1. junija in so dokumentirani na naši spletni strani. Ko bo izračun narejen, sporočimo tukaj, koliko je bilo vseh kilometrov. Ostale vaše kilometre podarite osebno po spodaj navedenem postopku.

Postopek za evidenco kilometrov je standardiziran in je podrobno opisan.

 

Navodila za darovanje kilometrov

Prispevajmo kilometre diabetikom, da bodo uspeli prispeti do Lune.

Napisal: Stane Arh s pomočjo Sonje Ravnik

 

Članek v Jeseniških novicah:

Dobrodelni koraki do Lune

Pri Društvu diabetikov Jesenice, ki združuje člane  iz vseh občin Zgornje Gorenjske, so se pridružili vseslovenski akciji o ozaveščanju sladkorne bolezni z naslovom Darujem kilometre. Zveza društev diabetikov Slovenije že tretje leto spodbuja  vse prebivalke in prebivalce Slovenije  k telesni aktivnosti, ki pomembno vpliva na obvladovanje bolezni. Letos ima akcija še posebej  ambiciozen cilj. Želijo zbrati 384.400 kilometrov, kar je razdalja od Zemlje do Lune. Poleg tega ima akcija tudi dobrodelno noto, saj zbirajo donacije  za vse, ki si težko privoščijo dodatne nujne pripomočke za obvladovanje sladkorne bolezni.

Vsi sodelujoči s pohodništvom, tekom in kolesarjem zbirajo kilometre in potem preko Facebooka in Instagrama  ter na naslov Zveze društev diabetikov Slovenije pošiljajo podatke o opravljenih aktivnostih.  Izbrali so dvanajst pohodniških poti, ki so razporejen po vsej Sloveniji.  Niso zahtevne in so primerne tudi za starejše bolnike s sladkorno boleznijo in družine z otroki. Med izbranimi je tudi lahka in nezahtevna pot  Društva diabetikov Jesenice. Poimenovali so jo Lambergova pot in poteka  od Begunj mimo gradu Kamen do Gostišča v  Dragi.

Janko Rabič