• 70 let

    Društva upokojencev Jesenice

    (1948 – 2018)

  • Ne zamudite!

  • Pridružite se nam lahko pri:

    • 29. aprila 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 6. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 6. maja 2024 17:00Družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja.
    • 8. maja 2024Ljubljana
    • 13. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 20. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 20. maja 2024 17:00Polona Avsenak: potovalni kolaž – potopisno predavanje.
    • 21. maja 2024 16:30Meritve krvnega tlaka, krvnega sladkorja in holesterola
    AEC v1.0.4

80 let Borisa Breganta, 23. 7. 2020

013

Za življenjski jubilej, osemdesetletnico življenja, čestitamo Borisu Bregantu, predsedniku DU Jesenice, vsi člani društva in mu želimo še veliko zdravih, aktivnih in srečnih let med prijatelji in veliko zadovoljstva v krogu družine.

032

Ponosni smo, da je Boris Bregant naš predsednik že tretji mandat (od leta 2008). V teh letih je povezal nas jeseniške upokojence v trdno skupino prostovoljcev, ki s svojo aktivnostjo skrbimo za lepše, zdravo in prijaznejše življenje vseh upokojencev na Jesenicah in tudi v sami Sloveniji, pa tudi za napredek samih Jesenic. Ni področja ali ustanove, kjer ne bi delovali tudi upokojenci. Delujemo na športnem, rekreacijskem, kulturnem, družabnem, socialnem, gospodarskem, šolskem, zdravstvenem, …  področju. Pod njegovim vodstvom smo postali eno najbolj aktivnih društev upokojencev v Sloveniji.

Z vzdrževalnimi deli je s pomočjo članov DUJ skozi leta obnovil Dom DU Jesenice in z vizionarskim načrtovanjem in vlaganji zagotovil njegovo samovzdrževanje, kljub splošnemu pomankanju denarja.

Z nasveti in lastnim delom je pripomogel k dobremu delu Pokrajinske zveze društev upokojencev za Gorenjsko. Deloval je v raznih odborih Zveze društev upokojencev Slovenije. Z izvedbami uspešnih akcij ter z opozarjanjem na težave upokojencev in predlaganjem rešitev je pripomogel  k izboljšanju statusa vseh upokojencev in posredno k uveljavljanju ZDUS v slovenskem prostoru.

Boris je veliko naredil za upokojence, a tudi za Jesenice in celo Slovenijo. S proniclivostjo zazna težave in za vsak problem najde dobro (pravilno) rešitev. Širina duha in njegovega zanimanja sta kriva, da deluje lahko hkrati na različnih področjih, njegova hitrost, racionalnost in učinkovitost pa, da je vedno zaposlen s rešitvami problemov. Njegov socialni čut, nesebičnost in dobrota so krivi, da mu vedno primankuje časa in je vseskozi v hitenju. In v tem hitenju pozablja na sebe in na svoje bližnje, ker mu življenje teče prehitro. Ne bo se ustavil, ker potem to ne bi bil več Boris Bregant.

Zaradi svoje širine in hitrosti je dokončal že veliko nalog in je lahko ponosen na svoje življenje. Potrebna bi bila debela knjiga,  vsaj 1000 strani, da bi približno lahko opisal njegovo življenje. Tega ne bom počel. Lahko pa nekaj osnovnih podatkov dobite tukaj. Nekaj o sebi in družini je povedal na 87. Družabnem srečanju.  O njem lahko preberete v Jeseniških novicah, 17. junij 2020, pod rubriko Ustvarjalci časa (31. del).

Napisal: Stane Arh                       Slikal: Janko Rabič in Stane Arh