• 70 let

  Društva upokojencev Jesenice

  (1948 – 2018)

 • Ne zamudite!

 • Pridružite se nam lahko pri:

  • 29. aprila 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
  • 6. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
  • 6. maja 2024 17:00Družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja.
  • 8. maja 2024Ljubljana
  • 13. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
  • 20. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
  • 20. maja 2024 17:00Polona Avsenak: potovalni kolaž – potopisno predavanje.
  • 21. maja 2024 16:30Meritve krvnega tlaka, krvnega sladkorja in holesterola
  AEC v1.0.4

Spominski koncert za Marjano Komel, 12. 1. 2018

V domu  upokojencev dr. Franceta Bergelja Jesenice so pripravili v petek, 12. 1. 2018 ob 16 uri spominski koncert na lani umrlo Marjano Komel, članico DU Jesenice.  Z zborovodkinjo Meto Piber je bila med ustanovitelji domskega pevskega zbora Večerni zvon (1998) in ga je skoraj 18 let spremljala s harmoniko ter organizacijsko pomagala pri njegovem delovanju. Veliko  lepih  trenutkov je pričarala domskim pevcem, ko jim je omogočala s svojim odličnim posluhom, da izživijo željo po petju, hkrati pa jim je obogatila tedenske urice s slovensko pesmijo. Kako dolgočasno je bilo mnogim poleti, ko ni bilo pevskih vaj.  Kljub starosti pevcev in mnogi od njih so bili vezani na invalidski voziček, se je pogumno z zborovodkinjama Metko Pibernik in Marto Rebolj odločila, da so nastopali celo izven Doma upokojencev dr. Franceta Bergelja, tudi tekmovali so na pevskih revijah. Povsod so bili sprejeti z navdušenjem.

Marjanina harmonika se je slišala na mnogih prireditvah, srečanjih in proslavah v jeseniški občini, sosednjih občinah in tudi na Koroškem.

Marjana je imela izjemen  čut za pomoč drugim. Odpovedala se je pogosto sebi, da je pomagala drugim, pa tudi če jim je samo popestrila in polepšala dan. Pomagati drugim v stiski je bila njena lastna obveza. Skupaj z možem Janezom sta bila leta 2015 v slovenski akciji Ljudje odprtih rok izbrana za Dobrotnika leta.

Pevski zbor Večerni zvon se je s koncertom pesmi različnih zvrsti ob navzočnosti stanovalcev, prijateljev in drugih poklonil  Marjaninim plemenitim dejanjem. Pod vodstvom Marte Rebolj in ob  spremljavi Marsela Gomboca na harmoniko, Marjaninega naslednika,  je  zapel pesmi, ki so jih pevci prepevali z Marjano. Pevci so v petje pesmi vnesli svoja čustva in ljubezen do Marjane, tako da smo vsi začutili njeno prisotnost v dvorani. Med prisotnimi je vladala močna medsebojna povezanost v skupnem dejanju, vse je preplavila enotna energija močnih čustev. Mnogi poslušalci so začeli spontano peti z zborom in ni jih bilo malo, ki so imeli solzne oči. Program je s skladbami na klavirju obogatila Marjanina hčerka Maja. Tudi njenemu izvajanju slovenskih pesmi je sledila mrmrajoča pesem publike. Za scenarij koncerta  je poskrbela  Karmen Pirih skupaj z voditeljem Bojanom Pogačnikom.

Napisala: Janko Rabič in Stane Arh           Slikal: Janko Rabič