• 70 let

  Društva upokojencev Jesenice

  (1948 – 2018)

 • Ne zamudite!

 • Pridružite se nam lahko pri:

  • 9. februarja 2023Kanal (106 m) – Marijino Celje (667 m)
  • 13. februarja 2023 17:00Družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja.
  • 18. februarja 2023 18:00Pustovanje s plesom v maskah
  • 20. februarja 2023 17:00Marko Mugerli: Elektrojeklarstvo na Jesenicah.
  • 23. februarja 2023Gabrovo (603 m) – Lubnik (1025 m)
  • 3. marca 2023 17:00Zbor članov DU Jesenice
  • 7. marca 2023 16:30Meritve krvnega tlaka, krvnega sladkorja in holesterola
  • 13. marca 2023 17:00Družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja.
  AEC v1.0.4

Križem Kražem v 2017

Že nekaj časa se nismo oglasili na spletni strani DU Jesenice. Po turnirju na Katarini pri Ljubljani smo z Jelko, Julko in Stašo sodelovali na septembrskem turnirju na Dobenu nad Mengšem. Oktobrskega turnirja v Malečniku pri Mariboru sta se udeležili Jelka in Julka. Novembrskega rednega mesečnega turnirja v KK za leto 2017 smo se udeležili v soboto, 4.11. V ekipi so bile Jelka, Julka, Olga in Staša. Turnir je potekal v Domžalah v prostorih gostilne Keber in se ga je udeležilo 21 igralcev. Tokrat je bila od naših najboljša Olga, ki je od sedmih iger, štiri zaključila v svojo korist. Za izbor pravilnih besed sta skrbela dva sodnika. Rezultati tega turnirja so določili udeležence velikega in malega mastersa. Zadnji turnir letošnjega leta bo predvidoma v soboto, 25. novembra tudi v Domžalah. Za udeležbo se še nismo odločili.

Poleg teh mesečnih turnirjev pa teče tudi celoletni EKK turnir, kjer besede pošiljamo po e-pošti. Pri teh igrah traja partija približno en mesec. Uporabljamo lahko vse predpisane vire, leksikone, zemljevide, priročnike…Pravil tekmovanja in seznam dovoljenih virov so objavljeni na spletnih straneh društva KrižemKražem.

Letos v marcu smo bili mi organizatorji turnirja v Gostilni pri Jurču in to že četrto leto. Igralci so pohvalili našo organizacijo in nam marčevski termin dodelili tudi za naslednje leto.

V letošnjem letu smo se moštveno okrepili,  pridružile so se še tri igralke. Zamenjali smo tudi prostor naših srečanj. Srečujemo se v prostorih Ljudske univerze Jesenice, v torek od 10 do 12 ure.  Dopoldanski čas nam vsem bolj odgovarja. Poleg tega so prostori lažje dostopni, so v bližini avtobusne postaje in tudi parkirišč je dovolj.  Hvaležni smo Ljudski univerzi, ki je pokazala razumevanje za naše potrebe.

S tem, da smo naša srečanja preselili na drugo lokacijo, smo še vedno sekcija, ki deluje v okviru DU Jesenice. Želimo si, da bi se nam še kdo pridružil, da bo ekipa postala močnejša. Ne odlašajte in pridite nas obiskat ali pogledat našo igro. Veselimo se že vašega obiska, ne glede na to, ali ste mladi, nekoliko starejši ali upokojenec. Vsakemu z veseljem pokažemo, kako se igra križemkražem.

Napisal: Cveto Erman                                Slikala: Alenka Skol Radošević