• 70 let

  Društva upokojencev Jesenice

  (1948 – 2018)

 • Ne zamudite!

 • Pridružite se nam lahko pri:

  • 24. maja 2024 17:00OKROGLA MIZA: O pravici do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja
  • 27. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
  • 3. junija 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
  • 3. junija 2024 17:00Tone Konobelj: Razvoj Jesenic skozi stare razglednice.
  • 10. junija 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
  • 12. junija 2024 14:30Digitalni tečaj s Simbiozo
  • 17. junija 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
  • 22. junija 2024Letovanje v Rabcu, Hrvaška
  AEC v1.0.4

81. družabno srečanje z znanimi ljudmi, družina Žnidaršič, 9. 1. 2017

Na današnjem srečanju je voditeljica Albina Seršen gostila družino Žnidaršič iz Javorniških Rovt: oče Franci, mati Elizabeta in hči Tajda. Tajda si je lani ustvarila svojo družino z možem Matejem in malim sinkom Oskarjem.

Oče Franci je bil od leta 1994 do upokojitve učitelj praktičnega pouka na Srednji šoli Jesenice, zato ga dobro poznajo predvsem mlajši jeseniški kovinarji. Pred tem je delal v mehanični delavnici Železarne Jesenice kot ključavničar in varilec. Pedagoško izobrazbo si je pridobil ob delu. Jeseničanom je poznan kot igralec v Gledališču Toneta Čufarja. Uživa v igranju. Tudi kot upokojencu mu ni nikoli dolgčas, saj si dan zna zapolni z različnimi aktivnostmi.

Mati Elizabeta, rojena Stefanciosa,  se je kot šolarka navdušila nad slovenščino in je vedela, da bo nekoč učiteljica. Poučuje že 20 let na Bledu. Poklic je težak, a lep. Prijetno je delati z otroki in še vedno se vsako leto nauči nekaj novega od njih. Vsako leto so učenci drugačni, zato je tudi pouk drugačen. Rada bere in vodi Bralni klub v Občinski knjižnici Jesenice. Piše pesmi in prozo. Upa, da bo nekoč kot avtorica izdala tudi knjigo. Uživa v glasbi, navdušuje jo fotografija. Primanjkuje ji časa, da bi potešila vso svojo radovednost in uresničila vse svoje želje.

Tajda je že večkrat pela v Domu DU Jesenice, a kot osebnost nam je ostala neznana. Voditeljica Albina  nam je preko vprašanj odkrila nekaj njenih življenjskih potez, njenih skrivnosti, a samo tiste drobce, ki jih je bila Tajda pripravljena odkriti.  Dela v vrtcu na Plavžu kot pomočnica vzgojiteljice. Otroci jo imajo radi, ona pa njih. Trenutno je doma in skrbi za dobro počutje svojega dojenčka Oskarja. Vseskozi je rada pela. Petje je postala njena ljubezen. Za svoje petje je prejela kar nekaj nagrad. Obiskovala je tudi 6 let glasbeno šolo. Navdušuje se nad solo petjem in je pripravila že dva samostojna koncerta: v Kolpernu na Jesenicah in v Linhartovi dvorani v Radovljici. Poskusila se je tudi v komponiranju. Pesem Jutro, ki jo je zapisala njena mami, ona pa uglasbila, nam je tudi zapela. Zaslužila si je močan aplavz.

Škoda, ker se je zanimivega srečanja udeležilo le malo naših članov.

Napisal in slikal: Stane Arh