• 70 let

    Društva upokojencev Jesenice

    (1948 – 2018)

  • Ne zamudite!

  • Pridružite se nam lahko pri:

    • 22. aprila 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 29. aprila 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 6. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 6. maja 2024 17:00Družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja.
    • 8. maja 2024Ljubljana
    • 13. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 20. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 20. maja 2024 17:00Polona Avsenak: potovalni kolaž – potopisno predavanje.
    AEC v1.0.4

Kolesarji v maju 2016

Brezje, 3. 5. 2016

Začela se je kolesarska sezona. Prvi kolesarski izlet torkove skupine je bil na Brezje. Udeležilo se ga je 8 kolesarjev. Med njimi je bil tudi naš najstarejši kolesar Miro Svetina, ki kljub visoki starosti uspešno premaguje vse naše kolesarske poti. Naš novopečeni vodja torkove skupine, Pavel Lah, je uspešno prestal krst in je pripeljal skupino do cilja in nazaj po načrtu in v veliko zadovoljstvo udeležencev.
Tudi petkova skupina se je podala na prvo pot in to v Kropo. Sodelovalo je 6 kolesarjev. Zaradi obveznosti doma se je v Lancovem poslovil od nas Pavel, ostali smo nadaljevali pot preko Kamne Gorice do cilja. Ker je bila celotna pot nekoliko prenaporna za Jerneja in Mirota, sta se skupini priključila pred Merkurjem v Lescah in tako uspešno prekolesarila skrajšano pot. Dokazala sta, da če človek hoče kolesariti, bo našel za sebe vedno pravo rešitev.
Vedno smo se vračali nazaj proti domu veseli in zadovoljni, saj smo čas preživeli v naravi, v prijetni družbi in še nekaj smo naredili za svoje zdravje.  Vreme je bilo obakrat lepo in primerno za kolesarski izlet. Vabim vse, ki radi kolesarite, da se nam v torek pridružite. Pot bo lahka, vodila nas bo do Rodin.
 Napisal in slikal Zvone Škrjanc

Kranjska gora, 17. 5. 2016

Torkov kolesarski izlet je bil po programu v Kranjsko Goro. Ob 10h smo se zbrali pred športno halo Podmežakla. Štartalo nas je 9 kolesarjev, srečali smo med potjo Mirota in Jerneja, ki sta štartala malo pred nami. Na Hrušici pa se nam je pridružil še Srečko in tako nas je bilo kar 12. Prvi postanek je bil v Mojstrani, kjer smo se malo oddahnili in popili, tako smo še dvakrat ustavili pred ciljem. Hitrost vožnje sem prilagodil po sposobnosti udeležencev in ni bilo kolesarja da bi se pritožil glede hitrosti. V Kranjski Gori smo se sprostili in poklepetali ob Kavici. Nameravali smo še obiskati našega nekdanjega kolesarja Janeza Čopa, ki je v domu za ostarele v Kranjski Gori pa smo bili ravno v tem času, ko je imel kosilo. Dogovorili smo se, da ga obiščemo ob naslednjem izletu.
Vreme je bil prijeten sončen le pri vračanju se je malo pooblačilo tako smo, da nas nebi ujela dežna ploha. Na naslednjih izletih pa bomo štartali ob 9h.
Bil je še en prijeten izlet in upam, da se nam naslednjič še kdo pridruži.
Napisal in slikal Zvone Škrjanc