• 70 let

    Društva upokojencev Jesenice

    (1948 – 2018)

  • Ne zamudite!

  • Pridružite se nam lahko pri:

    • 22. aprila 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 29. aprila 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 6. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 6. maja 2024 17:00Družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja.
    • 8. maja 2024Ljubljana
    • 13. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 20. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 20. maja 2024 17:00Polona Avsenak: potovalni kolaž – potopisno predavanje.
    AEC v1.0.4

Društveni piknik, 7. 8. 2015

Društveni piknik ni kar tako, zato se priprave nanj začno vsaj dva meseca pred dogodkom. Seveda, glavni finiš poteka zadnje dni, ko organizatorski ekipi začne primanjkovati časa in je vsak posameznik na živčnih trnih, če bo uspel urediti vse svoje zadolžitve v splošno zadovoljstvo.

Letošnji piknik je zelo uspel: organizacijsko, športno, zabavno, družabno. Svoj delež je prispevalo čudovito vreme. Osebno je bil za mene to najboljši piknik v zadnjih letih, kar sem član DUJ.

Že pred četrto uro so se prvi tekmovalci pomerili v športnih igrah: pikadu, balinčkanju in podiranju kegljev z nihajno kroglo.  Glede na to, da med nami nimamo profesionalcev, so lahko zmagovali amaterji. Dovolj je bila volja, da se prijaviš na tekmovanje in poskusiš. Medaljo so prejeli celo posamezniki, ki še nikoli v življenju niso poskusili igre in so se s pravili seznanili šele na licu mesta. Ne verjamete. Oglejte si zmagovalce s kolajno na zgornji sliki. Nekateri jih imajo celo po več. Vera je osvojila kar tri medalje.

Srečelov je bil letos zelo bogat. Člani društva so bili pridni in so prinesli veliko daril. Tudi nekaj donatorjev, naših stalnih partnerjev, nam je poklonilo lepe nagrade. Tako smo imeli preko dvesto resnično bogatih dobitkov. Zadela je vsaka srečka in morda je tudi to vzrok, da nam jih je hitro zmanjkalo. Glavno nagrado, pršut z napravo za rezanje pršuta, je sreča naklonila Branku iz DU Žirovnice. Bilo mu je kar nerodno, da je odnesel Jeseničanom glavni dobitek.

Vsem je bil izziv uganiti, kolikšna je masa košare z vsebino. Še celo predsednik Boris je kar nekajkrat potežkal preden se je odločil, da pove vrednost. Kar trije so se z isto vrednostjo, 7,5 kg,  zelo približali pravi vrednosti. Žreb je odločil, da košaro prejme Vera v trajno last. Bila jo je zelo vesela.  Kar tri medalje in še težka košara jo niso mogle več držati pri tleh. To je bil njen dan.

Imeli smo vse, kar sodi na piknik: hrana, pijača, muzika, dobra volja in veliko pogovorov ter ponovnih srečanj po dolgem času. Dodatek je bila kultura: pesmi naših pesnic.

Obiskal sta je tudi TV zvezdnik Slavko Bobinac (igral ga je Boris Dornik – Fonzi), ki je pripravil intervju z Jankovičem, Janšo in Karlom Erjavcem (igral jih je Aleksander Pozvek). Dobro sta nas nasmejala.

Društveni dan je tudi dan spletanja medsebojnih trdnih vezi. Kot gostje so se našemu vabilu odzvali: jeseniški župan Tom Mencinger, podpredsednik ZDUS Janez Sušnik, predsednik DU Javornik – Koroška Bela Jernej Udir in član Marjan Veber, predsednik DU Trbovlje Janez Malovrh in njegova tajnica, predstavniki DU Žirovnica Mato Čemažar, Branko Suhadolnik in Majda Suhadolnik ter Vlado Todorovič iz PZDU.

Prihodnje leto se ponovno srečamo!

Napisal in slikal: Stane Arh