• 70 let

  Društva upokojencev Jesenice

  (1948 – 2018)

 • Ne zamudite!

 • Pridružite se nam lahko pri:

  • 17. junija 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
  • 20. junija 2024Plave - Korada
  • 22. junija 2024Letovanje v Rabcu, Hrvaška
  • 1. avgusta 2024 16:00Dan Društva upokojencev Jesenice– praznovanje s piknikom
  • 11. septembra 2024Izola
  • 16. septembra 2024 17:00Marko Rolc: Mehika, potopisno predavanje.
  • 27. septembra 2024 16:00Proslava Mednarodnega dneva starejših in srečanje z jubilanti DUJ
  • 8. oktobra 2024 16:30Meritve krvnega tlaka, krvnega sladkorja in holesterola
  AEC v1.0.4

Refleksoterapevtska pomoč, delavnica, 7. 4. 2015

Na Svetovni dan zdravja smo v Društvu upokojencev Jesenice organizirali predavanje z naslovom: Refleksoterapevtska samopomoč«.  Pobudo za predavanje z delavnico je dalo Društvo refleksoterapevtov Slovenije in Bosopet s.p. iz Krnice. S takim pristopom želijo spodbuditi pri ljudeh večjo odgovornost do lastnega zdravja. Koristnost spodbujanja refleksnih točk sicer ni znanstveno dokazano, je pa učinkovito in pomaga. Priporočajo jo predvsem kot profilaktično metodo.

Predavanje je obsegalo: predstavitev refleksoterapije kot metode;  njeni učinki na telo in zdravje; demonstracija nekaterih refleksoterapevtskih prijemov na dlaneh.

Predavala je refleksoterapevtka Nada Tomazin, ki je tudi predsednica Društva refleksoterapevtov Slovenije. Sodelovalo je še 7 demonstratork in 1 demonstrator ( iz cele Gorenjske). Njihova naloga je bila demonstracija in stimulacija posameznih refleksnih točk na dlani pri udeležencih delavnice.

Delavnica refleksoterapevtska masaža dlani kot samopomoč je namenjena vsem, ki si želijo pridobiti osnovna znanja, prijeme in tehnike, s katerimi si lahko pomagajo, ko  povzroči porušeno ravnovesje v njihovem telesu nevšečnosti ali funkcionalno motnjo. Refleksnoconska samopomoč je izvrsten način za ohranjanje zdravja in dobrega počutja.

Predavanje je bilo dobro obiskano ( 30 udeležencev). Z vsebino in izvedbo so bili udeleženci zelo zadovoljni. S snov predavanja je bila zanimiva, razumljiva in podana na prijeten način. Predavanje je trajalo 1 uro, nato je sledila še demonstracija masaže refleksnih točk (con) na dlani, približno 40- 50 minut. Udeleženci so se razdelili po skupinah in demonstratorji(ke) so praktično pokazali stimulacijo refleksnih točk vsakemu posamezniku. Pripravili so tudi zgibanko z osnovnimi informacijami – slika dlani s točkami za spodbujanje posameznih organov oz. organskih sistemov.

Za predavanje in delavnico se vsem lepo zahvaljujemo. Pohvalno je dejstvo, da so pokazali pripravljenost pomagati starejšim pri premagovanju njihovih zdravstvenih težav.

V veselje nam je bilo poslušati demonstratorke, ki so vse v en glas povedale, da si med seboj ne konkurirajo, pač pa se podpirajo, spodbujajo in pomagajo – kar so dokazale z njihovo pripravljenostjo pomagat pri demonstraciji. Bravo!  Takih odnosov manjka v naši družbi.

Dogovorili smo se, da bomo jeseni organizirali delavnico refleksoterapije za posamezna področja – obolenja – odvisno od interesa. Delavnica bo sicer plačljiva, vendar ne draga.

Napisala: Sonja Ravnik