• 70 let

    Društva upokojencev Jesenice

    (1948 – 2018)

  • Ne zamudite!

  • Pridružite se nam lahko pri:

    • 15. aprila 2024 17:00Sonja Ravnik: Makedonija in Albanija.
    • 17. aprila 2024Terme Dobrna
    • 6. maja 2024 17:00Družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja.
    • 8. maja 2024Ljubljana
    • 20. maja 2024 17:00Polona Avsenak: potovalni kolaž – potopisno predavanje.
    • 21. maja 2024 16:30Meritve krvnega tlaka, krvnega sladkorja in holesterola
    • 3. junija 2024 17:00Tone Konobelj: Razvoj Jesenic skozi stare razglednice.
    • 22. junija 2024Letovanje v Rabcu, Hrvaška
    AEC v1.0.4

Zbor članov DU Jesenice, 7.3. 2014

Zaradi premajhnega števila članov na zboru, se je zbor članov DU Jesenice pričel s polurno zamudo. Čas čakanja je zapolnil Moški pevski zbor DU Jesenice  z ubrano  zapetimi pesmimi pod dirigentskim vodstvom Mire Mesarič. Skupaj sta zaigrala še Anton Dremelj na harmoniko in njegova vnučka Jana na klarinet.

Verifikacijska komisija je po kulturnem programu sporočila, da je na zboru prisotnih 67 članov in zato je zbor sklepčen in lahko začne z delom. Člani delovnega predsedstva pod vodstvom Olge Prezelj so zasedli svoja mesta in pričeli z delom. Poročilu predsednika Borisa Breganta so sledila poročila o lanskem delu vseh sekcij društva:

KOMISIJA ZA ŠPORT in POHODNIŠKA SEKCIJA  – Janez Komel

MOŠKI PEVSKI ZBOR DU – Vlado Oblak

Krožek ROČNIH DEL   – Olga Prezelj

KULTURA  – Albina Seršen

SOCIALNO-ZDRAVSTVENA KOMISIJA  –  Sonja Ravnik

STAREJŠI ZA STAREJŠE – Ivanka Zupančič

MEDGENERACIJSKO SODELOVANJE, SPLETNE STRANI – Stane Arh

LETOVANJE- IZLETI – Majda Gomilšek

STATISTIČNO poročilo- predsednik DU namesto obolele S.Mlakar.

Iz njih smo razbrali, da je bilo opravljeno veliko prostovoljnega dela na različnih projektih. Zelo vzpodbudno je, da v društvu deluje veliko ljudi v organizaciji različnih dejavnosti.  Prav zato društvo dosega odmevne rezultate in velja za enega najbolj aktivnih društev v občini. Člani društva se vključujejo tudi v družbeno življenje občine Jesenice ter si prizadevajo za njen napredek.

Finančnemu poročilu in poročilu nadzornega odbora so sledili pozdravi gostov.

Zbor je najprej pozdravila podžupanja Vera Pintar, poudarila, da smo prav zaradi delavnosti , prostovoljstva in s tem vloženega veliko prostega časa v delo društva tudi letošnji občinski nagrajenci, se zahvalila za dosedanji vložen trud in zaželela uspešno delo še naprej.

V imenu članov DU Dovje – Mojstrana je predsednik Jože Pezdirnik  čestital k uspehom in opravljenemu delu v preteklem letu.

Podpredsednik ZDUS-a  Anton Donko se je posebej zahvalil predsedniku za uspešno vodenje društva in sodelovanje v zvezi DU, pohvalil delo prostovoljk, poudaril, da naša poslanka Alenko Pavlič v parlamentu podpira delo ZDUS-a, skupaj se zavzemajo za naše pokojnine, saj je to plačana pravica, poudaril, da je po 12.letih končno sprejet Zakon o dolgotrajni oskrbi in da bo vzajemni sklad za izplačilo posmrtnin  lažje deloval, če bomo pridobivali nove člane, saj je država žal z novim letom pogrebnine ukinila.

Poslanka Alenka Pavlič se je zahvalila za povabilo, predstavila svoje delo v parlamentu, kjer je predsednica gospodarske komisije in se trenutno zavzema za dva gorenjska projekta, ki bosta  zagotovila nova delovna mesta v turizmu naše regije ter zagon in delovna mesta v lesni industriji na Bledu in v Bohinju.

Direktorica CSD Anita Bregar si tudi v naprej želi tako dobrega sodelovanja, žal ugotavlja, da je socialna stiska na Jesenicah velika, število prejemnikov socialne pomoči pa se zaradi pomanjkanja sredstev znižuje ( v l.2011 750 prejemnikov, lani le še 138).

Vera Bregant, direktorica Doma dr.Fr. Berglja se je zahvalila za dragoceno sodelovanje prostovoljk v domu ; le-ta skoraj poln, cene oskrbe in bivanja pa niso dvignili že tretje leto.

Član DU Žirovnica Mato Čemažar je izrazil upanje, da bomo še naprej uspešno sodelovali in se družili.

Predsednik Boris Bregant je predstavil še načrt dela in financ DU Jesenice za leto 2014, ki smo ga potrdili.

Mariji TERLIKAR je prejemnica letošnjega priznanja DU Jesenice. Zaslužila si ga je za več kot 30-letno aktivno delovanje v krožku ročnih del.

Zbor članov DU Jesenice smo zaključili s pogostitvijo, zabavo in druženjem.

Napisal in slikal: Stane Arh