• 70 let

    Društva upokojencev Jesenice

    (1948 – 2018)

  • Ne zamudite!

  • Pridružite se nam lahko pri:

    • 22. aprila 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 29. aprila 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 6. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 6. maja 2024 17:00Družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja.
    • 8. maja 2024Ljubljana
    • 13. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 20. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 20. maja 2024 17:00Polona Avsenak: potovalni kolaž – potopisno predavanje.
    AEC v1.0.4

51. družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja, 13. 1. 2014

Družabna srečanja z znanimi ljudmi iz domačega okolja so že šesto leto ena od številnih dejavnosti našega Društva upokojencev Jesenice. Vsak mesec obiskovalci v društvenih prostorih v pogovorih voditeljice Albine Seršen lahko prisluhnejo življenjskim zgodbam posameznikov in družin. Predstavljajo uspešne poklicne kariere, dosežke na kulturnem, športnem in drugih področjih ter pri prostovoljnih dejavnostih. Srečanja združijo tudi s prazniki in drugimi dogodki in jih popestrijo s kulturnimi programi. Na prvem srečanju v letu 2014, 51. po vrsti, v ponedeljek, 13. januarja, so bili gostje Albine Seršen člani družine Muhar z Blejske Dobrave. Starša Romana in Peter sta predstavila svojo družino, ki jo odlikujejo dobri medsebojni odnosi in druge vrednote kot so delo, spoštovanje in pomoč. Romana je profesorica telesne vzgoje na Osnovni šoli Koroška Bela, Peter je samostojni podjetnik v družinskem podjetju Acron. V prijetnem klepetu z Albino sta odstirala tančice od mladostnih let naprej. Že v osnovni šoli sta se poznala, kasneje sta to nadgradila in se znašla na skupni življenjski poti. Po Petrovi strani je Muharjeva družina znana po glasbenih udejstvovanjih. Tako oče kot sin, oba sta Petra, sta člana Pihalnega orkestra Jesenice- Kranjska Gora. Romana in Peter sta ponosna na velike športne uspehe obeh sinov, ki sta se odločila za kariero v atletski disciplini met kopja.

21- letni Jaka in 17- letni Matija imata že vrsto vrhunskih dosežkov na domačih in mednarodnih tekmovanjih in sta izredno perspektivna tekmovalca z velikimi cilji za naprej. Da sta res uspešna sta potrdila z nekaj kolajnami, ki sta jih v prinesla v pogled zbranim. Jaka šport sedaj združuje z študijem na univerzi v Virginiji v Združenih državah Amerike, po njegovih stopinjah želi tudi brat Matija.

V klepetu so še poudarili, da pri uresničevanju njihovih skupnih ciljev brez dela ni uspehov. Na vprašanje, kaj je za njih družinska sreča, pa so odgovorili, da so to trenutki, ki jih lahko ob številnih obveznostih preživijo skupaj in si ob tem privoščijo prijeten in sproščen izlet.

Napisal in slikal: Janko Rabič