• 70 let

  Društva upokojencev Jesenice

  (1948 – 2018)

 • Ne zamudite!

 • Pridružite se nam lahko pri:

  • 9. februarja 2023Kanal (106 m) – Marijino Celje (667 m)
  • 13. februarja 2023 17:00Družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja.
  • 18. februarja 2023 18:00Pustovanje s plesom v maskah
  • 20. februarja 2023 17:00Marko Mugerli: Elektrojeklarstvo na Jesenicah.
  • 23. februarja 2023Gabrovo (603 m) – Lubnik (1025 m)
  • 3. marca 2023 17:00Zbor članov DU Jesenice
  • 7. marca 2023 16:30Meritve krvnega tlaka, krvnega sladkorja in holesterola
  • 13. marca 2023 17:00Družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja.
  AEC v1.0.4

Silvestrovanje v Domu DUJ, 31.12. 2012

Pričakati novo leto v dobri družbi prijateljev in znancev je veliko bolj prijetno, kot samevati doma ob gledanju televizije.  Še slabše je, če se smiliš samemu sebi in verjameš, da so te vsi zapustili, pozabili. V teh slabih trenutkih se spomni društva upokojencev, kjer delujejo prijatelji in znanci z namenom, da bi bilo tudi tebi življenje prijetno, da bi se vsi imeli “fajn”. Moraš se odločiti in poskrbeti moraš sam za sebe. Zapusti dom, poišči družbo in se z njo zabavaj. Pravico imaš, da se imaš “fajn”.  Da, tudi ob novem letu si dobrodošel, na tradicionalnem društvenem silvestrovanju.

Nikoli nam ni bilo silvestrovanje v Domu DU Jesenice pusto in dolgočasno. Res nas napadajo razne bolezni, sklepi so postali neprožni, mišice otrdele, a dobra volja nas ni zapustila. Še vedno znamo napraviti žur do jutranjih ur. Na zadnjem silvestrovanju smo do treh zjutraj peli, plesali kot profesionalci, uživali v prijetnih melodijah iz naših mladih dni in se glasno pogovarjali (nagajala nam je naglušnost).

Seveda smo tudi pili in jedli. Okusno in obilno večerjo so nam pripravili v Ejga in jo dostavili v Dom. Le redki so uspeli pospraviti s krožnika vse v svoj želodec. Tudi živahen ples ni pomagal, da bi se naredilo še nekaj prostora za dodaten zalogaj. Pred polnočjo nas je presenetil predsednik Boris z okusno žolco, ki jo je skuhal sam ob asistenci svoje žene. Vsi smo jo bili deležni, nekateri so dobili tudi “repete”. Za polnočni narezek tako ni bilo več prostora v trebuhu, zato se je ponujal vse do zaključka silvestrovanja. Tudi naključni obiskovalci so ga bili deležni.

Organizatorji so nas presenetili z darili. Vsak je dobil v spomin novoletno darilo, ki ga bo grelo skozi celo leto 2013. Posamezniki, ki imajo srečo pri nagradnih igrah, lahko celo zadenejo denarni dobitek. Dedek mraz je vsakemu podaril igralni listič za 3×3 in sedmega januarja se bo videlo, koga ljubi denar.

V dogovoru z Domom upokojencev Franceta Bergelja smo letos gostili tudi par, ki je njihov varovanec. Z nami sta silvestrovala Marjan in Angelca Ambrožič. V Domu sta se srečala, zaljubila in ljubezen zapečatila s poroko. Rada se zabavata in tudi plešeta. Z dobro voljo premagujeta vse bolezenske težave, ki ju napadajo. Z nami sta silvestrovala vse do jutra. Srečala sta vrsto znancev. Srečni smo bili mi, ker sta bila z nami in srečna sta bila tudi oba med nami. Izjavila sta, da je to bilo eno najlepših silvestrovanj v njunem življenju. Dobrodošla tudi na letošnjem silvestrovanju.

Obiskala nas je tudi Eva Sršen, pevka in glasbenica. Zaželela nam je srečno novo leto. Mi smo se ji zahvalili s predvajanjem njenih uspešnic: Pridi, dala ti bom cvet in Ljubi, ljubi, ljubi.

Za prijetno silvestrovanje je najbolj zaslužna organizatorka Majda Gomilšek. Odlično zabavo je pripravila za zelo malo denarja. Verjetno smo imeli celo najcenejše silvestrovanje v Sloveniji.

Napisal: Stane Arh            Slikal: Jože Tigeli