• 70 let

    Društva upokojencev Jesenice

    (1948 – 2018)

  • Ne zamudite!

  • Pridružite se nam lahko pri:

    • 22. aprila 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 29. aprila 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 6. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 6. maja 2024 17:00Družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja.
    • 8. maja 2024Ljubljana
    • 13. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 20. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 20. maja 2024 17:00Polona Avsenak: potovalni kolaž – potopisno predavanje.
    AEC v1.0.4

50. družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja, 9.12. 2013

Za svojo jubilejno 50. srečanje z znanimi ljudmi je  voditeljica Albina Seršen povabila posebne goste, ki imajo močan vpliv na razvoj našega kraja. Povabila je člane občinske uprave Jesenice. Povabilu so se odzvali: Vitomir Pretnar, direktor občinske uprave, Vera Drozdek Djurić, vodja oddelka za gospodarstvo občine, Marko Markelj, direktor komunalne direkcije občine, Brigita Džamastagić, vodja oddelka za finance, plan in analize občine. Vendar na srečanju nismo reševali jeseniških problemov. Občinski delavci so se odkrili kot ljudje iz naše okolice, ki imajo svojo življenjsko pot, svoja hotenja in svoje sanje.

Prva je odkrila svoje skrivnosti Brigita. Mladost je preživela na Koroški Beli, sedaj živi na Hrušici. Je diplomirani univerzitetni ekonomist in dela na financah občine že od leta 1999. Pred tem je delala v Železarni Jesenice in bila tudi policijski inšpektor.

Marko Markelj je rojen domačin, a sedaj živi v Radovljici. Je univerzitetni inženir gradbeništva. Prva njegova služba je bila pri Gradisu. V mladosti je treniral košarko in še vedno mu je to najljubši šport. Če le more, se poda na pohode v naravo. Zelo ga moti, daje na prireditvah slaba udeležba.

Vitomir Pretnar je bil rojen v slaščičarski družini iz Javornika. Končal je elektro fakulteto in opravil magisterij iz sociologije. V življenju je delal v različnih podjetjih, med drugim tudi na ministrstvu za finance. V prosti čas posveča fotografiji. Tudi razstavlja in je vesel, kadar prejme priznanje za svojo fotografijo. Zbira stare fotoaparate. Športno se udejstvuje v triatlonu: tek, kolesarjenje in plavanje. Želi si potovati po morju okoli sveta.

Vera Drozdek Djurić je rojena Jeseničanka. Svoj dekliški priimek je ohranila, ker je še edini v Sloveniji. Je diplomirana ekonomistka in je tudi magistrirala. Vseskozi jo zanima turizem in njena prva služba je bila v Kranjski gori. Njena strast so potovanja. Najbolj jo je pritegnil Izrael, stičišče treh kultur.

Zanimivo je bilo slišati predloge, kaj bi naredili z 21 milijoni EUR, če bi jih prejeli v jeseniški občini. Vera bi dokončala obnovo Stare Save, Vito bi prenovil gledališče in okolico, Marko bi porabil denar za obnovo vodovoda. Brigita pa je izjavila, da toliko denarja občina Jesenice ne bo nikoli dobila. Kot finančnica lahko denar samo naloži ali nakaže, kamor drugi odredijo.

Kulturno so družabno srečanje popestrili: Učiteljski pevski zbor Mavrica z dirigentom Petrom Novakom in pesnici Sonja Frelih in Alenka Trampuž.

Prijetno srečanje je zaključil Boris Bregant, predsednik DU Jesenice z mislijo, da je všečno spoznati ljudi tudi po domači, ljudski, plati.

Val smeha je vzbudila šala na naš varčevalni program v DU Jesenice: Povabljence obdarimo s skromnimi darili, ki jih odnesejo s seboj za spomin. Pri voditeljici Albinci, ki je domača, pa “šparamo”- podarimo ji vedno isti šopek, saj gosti tega ne vedo, ker se menjajo.

Napisal in slikal: Stane Arh