• 70 let

  Društva upokojencev Jesenice

  (1948 – 2018)

 • Ne zamudite!

 • Pridružite se nam lahko pri:

  • 22. aprila 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
  • 29. aprila 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
  • 6. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
  • 6. maja 2024 17:00Družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja.
  • 8. maja 2024Ljubljana
  • 13. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
  • 20. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
  • 20. maja 2024 17:00Polona Avsenak: potovalni kolaž – potopisno predavanje.
  AEC v1.0.4

Neformalno izobraževanje odraslih, vabilo

V sredini meseca februarja bomo začeli pri Ljudski univerzi Jesenice izvajati 50-urne brezplačne programe »Neformalnega izobraževanja odraslih«, ki jih sofinancira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za šolstvo in šport. Morda vas kateri od spodaj navedenih programov zanima. Več informacij: Janja Šuster, Ljudska univerza Jesenice, Tel.:             04/58 33 804      ; E-naslov: janja.suster@lu-jesenice.net . Prijavite se lahko tudi preko spleta preko prijavnega lista: http://www.lu-jesenice.net/

Programi so vsebinsko bogato zasnovani. Vodili jih bodo strokovno usposobljeni predavatelji, zato boste v delavnicah pridobili veliko novih znanj.

Ponujamo vam naslednje programe (podrobnejši vsebinski program si lahko ogledate na spletni strani DU Jesenice pod “izobraževanje#, ki je pod menujem “aktivnosti”):

POSKUSIM IN ZNAM: Bi radi spoznali ozvezdja in opazovali planete skozi teleskop? Vas pritegne vsebina moderne astronomije in astrofizike, nanotehnologije, jedrske energije, gradbene fizike?  Če je temu tako, se nam pridružite v program Poskusim in znam. Predavanja bodo popestrena s poskusi in delavnicami. Odšli bomo na ekskurzijo in si ogledali odlagališče na Mali Mežakli. Program je pripravil Stane Arh.

FINANČNA PISMENOST: Vas zanimajo teme, kot so osnovna socialna varnost, finančni viri, vrste vlaganj, investicije in podjetništvo? Če želite pridobiti ključne kompetence, ki jih v sodobni družbi potrebujemo za doseganje blagostanja na osebnem, delovnem in širšem družbenem področju, je program pravi za vas.

DIGITALNO MEDKULTURNO POVEZOVANJE: Želite navezovati stike in komunicirati z državljani naše domovine in s predstavniki drugih držav? Če vas zanima iskanje informacij, e-pošta, socialna omrežja in kulturna dediščina, lahko v programu s pomočjo digitalne tehnologije izpilite vašo komunikacijo in pridobite ključne informacije o Evropski uniji.

TUDI STAREJŠI SAMOSTOJNO UPORABLJAMO RAČUNALNIK: Že imate nekaj izkušenj z uporabo računalnika in želite vaše znanje nadgraditi? Če je vaš odgovor da, se nam pridružite, saj se boste na tečaju srečali s temami, kot so digitalna fotografija, uporaba preglednic in predstavitev, nameščanje strojne in programske opreme, zaščita pred spletnimi zlorabami ter še in še …

ŠOLA SPOMINA: Skrbite za miselno telovadbo? Če želite krepiti in izboljšati spomin, se nam pridružite, saj bodo v delavnici izvedene praktične vaje za urjenje spomina, pridobili pa boste tudi znanje na področju delovanja možganov.

Število mest je omejeno, zato prijave sprejemamo samo na Ljudski univerzi do zapolnitve mest. Vsi programi so BREZPLAČNI. Potekali bodo v obsegu 50 UR (razen Finančna pismenost – 60 urna JESENICAH.