• 70 let

  Društva upokojencev Jesenice

  (1948 – 2018)

 • Ne zamudite!

 • Pridružite se nam lahko pri:

  • 12. decembra 2022 17:00Družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja.
  • 17. decembra 2022Trst in Sesljan
  • 19. decembra 2022 17:00Moje poti, potopisno predavanje
  • 31. decembra 2022 19:00Silvestrovanje
  AEC v1.0.4

Festival učenja, 17.5.2012

V okviru Tedna vseživljenjskega učenja 2012 je DU Jesenice sodelovalo na Festivalu znanja na Stari Savi z verižnim eksperimentom “Plavž” in s prikazom fizikalnih eksperimentov, ki jih lahko izvede vsak tudi doma. Naslov delavnice je bil: “Znanje in spretnost za prihodnost naših vnukov”.

V DU Jesenice razmišljamo o programu tesnejšega povezovanja z našimi vnuki. Vse hujša borba za kruh ne dopušča našim otrokom, da bi se posvečali svojim otrokom. Pogosto prepuščajo oskrbo, varstvo in vzgojo otrok svojim staršem. Vez stari starši – vnuki postaja vse bolj nuja.

Upokojenci smo še kako vitalni. Z leti smo si nabrali veliko znanja, izkušenj in spretnosti.  Naj bi vse to zavrgli. Ne! Ponudimo znanje našim vnukom, da jim zagotovimo lepšo prihodnost. Naučimo jih spretnosti obvladovanja in reševanja problemov. Ob tem  naj bi se vsi še zabavali. Kako?

Združili naj bi spretne prste mizarjev, kovinarjev, mehanikov, plastičarjev, in drugih obrtnikov v skupnih projektih, kjer bi vnuki razmišljali, predlagali ideje, načrtovali, mi bi jim pomagali s svojim znanjem, da ideje uresničijo. V Domu Društva upokojencev imamo dovolj prostora za skupno druženje, delo in igro. Čakamo vas skupaj z vnuki. Oglasite se nam, predlagajte svoje ideje.

Začeli smo že z izdelavo člena za verižni eksperiment. Ta naj bi podajal značilnosti Jesenic: hokej in plavž. Člen še ni dokončan, kar vidite tudi na sliki. Pomagajte nam ga dokončati. Javite se nam preko spletne strani “Pišite nam” ali v društveni pisarni pri predsedniku DU Jesenice, Borisu Bregantu.

Napisal: Stane Arh            Foto: Dragica Bezlaj, Stane Arh