• 70 let

  Društva upokojencev Jesenice

  (1948 – 2018)

 • Ne zamudite!

 • Pridružite se nam lahko pri:

  • 22. aprila 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
  • 29. aprila 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
  • 6. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
  • 6. maja 2024 17:00Družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja.
  • 8. maja 2024Ljubljana
  • 13. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
  • 20. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
  • 20. maja 2024 17:00Polona Avsenak: potovalni kolaž – potopisno predavanje.
  AEC v1.0.4

Albini Seršen v slovo (1943 – 2024)

DSC02449

Vsem članom Društva upokojencev Jesenice

sporočamo žalostno vest,

da je 7. 1. 2024 umrla dolgoletna aktivna in častna članica DUJ

Albina Seršen

—————————————-

SLOVO OD ČASTNE ČLANICE ALBINE SERŠEN (1943-2024)

Danes se poslavljamo od častne članice društva upokojencev Jesenice, od  Albince, kot smo ji vsi rekli, mladi in stari. Prizadeti smo, žalostni ob izgubi Albine Seršen. Pogrešali jo bomo vsi, ne samo članice in člani društva, temveč širša javnost, njeni nekdanji učenci, sokrajani, soobčani, prijatelji, znanci.

Pri Albini Seršen smo našli veliko mero samoiniciativnosti, ustvarjalnosti, tankočutnosti, predvsem pa požrtvovalnosti in razumevanja, do take mere človekove ustvarjalnosti, da je bila vredna posebne pozornosti. Njena prednost je bila vseskozi pri realnem ocenjevanju nasprotnih mišljen, ki pa niso dana kar tako, te pridobiš z načinom dela in življenja.

Poleg rednih obveznosti, ki jih je opravljala kot tovarišica, učiteljica, ravnateljica, sodelavka, mati, babica, prababica, je bila dejansko vseskozi prisotna in aktivna na vseh področjih družbenega in družabnega življenja, bodisi naj bi bila to igra za otroke v znanem letovišču Novigrad, do ustvarjanja vsebin in lektoriranja za krajevno glasilo Savčan, do akcij na področju kulture in drugih dejavnostih v Društvu upokojencev Jesenice.

Albina Seršen je bila članica društva od leta 1996 in tudi članica Upravnega odbora DU Jesenice kot predsednica Komisije za kulturo, ki jo je vodila skoraj do svoje smrti. Z njenim prihodom v društvu je začela voditi, oblikovati, moderirati vse kulturne dogodke, od društvenih, do proslav v počastitev državnih praznikov, ki jih redno organizira naše društvo.

V zgodovino društva in Jesenic se je zapisala kot pobudnica in izvajalka rednih mesečnih srečanj z naslovom: »Srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja«. Predstavila nam je znane posameznike, njihove družine ter za občane pomembne organizacije in podjetja. V okviru tega kulturnega programa je na svojstven način predstavila goste jeseniški javnosti in obudila spomin na bogato jeseniško zgodovino na vseh področjih življenja.

Albina Seršen je kot članica UO društva in predsednica Komisije za kulturo, tudi vodila literate društva pri njihovi ustvarjalnosti.

Albina Seršen je bila tudi dobitnica vrste stanovskih priznanj, ki jih podeljuje društvo, kot tudi najvišjih priznanj Zveze društev upokojencev Slovenije. Na zadnje zaradi vseh zaslug ji je bil podeljen še naziv Častna članica društva upokojencev Jesenice.

V naših srcih bo ostala oseba z veliko mere strpnosti, sočutnosti, tovarištva, spoštljivosti, prijaznosti, prijateljstva, solidarnosti, tudi radovednosti, iskrenosti, pravičnosti, hvaležnosti, srčnosti, oseba z veliko poguma in veselja. Hvala ti Albinca za vse!

Vsem njenim v imenu Društva upokojencev Jesenice izrekam iskrena sožalje ob vedenju, da smo ob smrti Albine Seršen izgubili nenadomestljivo članico društva upokojencev Jesenice in ob spoznanju, da smo imeli privilegij soustvarjati v krogu klene, poštene in skromne Albince.
Naj počiva v miru.

V imenu društva upokojencev Jesenice
Božena Ronner
Jesenice, 12. 1. 2024