• 70 let

  Društva upokojencev Jesenice

  (1948 – 2018)

 • Ne zamudite!

 • Pridružite se nam lahko pri:

  • 17. junija 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
  • 20. junija 2024Plave - Korada
  • 22. junija 2024Letovanje v Rabcu, Hrvaška
  • 1. avgusta 2024 16:00Dan Društva upokojencev Jesenice– praznovanje s piknikom
  • 11. septembra 2024Izola
  • 16. septembra 2024 17:00Marko Rolc: Mehika, potopisno predavanje.
  • 27. septembra 2024 16:00Proslava Mednarodnega dneva starejših in srečanje z jubilanti DUJ
  • 8. oktobra 2024 16:30Meritve krvnega tlaka, krvnega sladkorja in holesterola
  AEC v1.0.4

Snemanje hokej reklame za NHL, 19. – 21. aprila

»Postali bomo zvezde«, ja pa ja?

Tale malce hudomušen naslov je uvod v zapis dogajanja v športni dvorani Podmežakla, kjer je 19., 20., in 21. aprila potekalo snemanje spota za ligo NHL. Na povabilo Športne zveze Jesenice smo bili tudi člani  DU Jesenice povabljeni k snemanju reklamnega spota za potrebe lige NHL. Udeležilo se ga je 16 naših članov, po naših podatkih, in opravilo 25 celodnevnih snemanj in dve poldnevni snemanji.


S strani organizatorjev smo dobili natančna navodila o primernih oblačilih za snemanje ( brez reklamnih oznak podjetij, nobenih slovenskih napisov na oblekah in rekvizitih – vse napise so prelepili, oblačila v temnejših barvah, … ). Ura prihoda na prizorišče je bila točno določena. Pri  registraciji je bilo potrebno predložiti osebni dokument, opraviti slikanje in podpisati izjavo o strinjanju s postopki pri snemanju ( Model Release ). Po registraciji smo prejeli akreditacijsko kartico, ki smo jo zvečer morali vrniti, to je bil pogoj za izplačilo honorarjev, ki se bodo  izplačali  preko društev. Veljal je zelo strog red, brez balkanskih improvizacij. Delalo se je točno po navodilih. Vse udeležence so razdelili v nekaj skupin, nekateri smo bili »rdeči«, drugi »modri«, tako kot ekipi hokejistov na ledu. Tako so nas razporedili tudi v dvorani. Poleg nas, pravih navijačev, so bile tribune zasedene z nekaj tisoč kartonskimi figurami, oblečene v razna oblačila, in so na daleč ustvarjale vtis polnih tribun. Navijaške drese in majice ter kape smo po snemanju vrnili, nič ni bilo za spomin. Naj povem, da so naši hokejisti  snemali vse od četrtka popoldan pa do nedelje zvečer, seveda ne v slovenskih oznakah.


Pridno smo delali po navodilih ( navijali), se omejeno gibali, se družili in bili tudi dobro postreženi. Dva topla obroka, sadje, pecivo, res topel čaj in dobrodošla kava. Hrana je bila dobra: ričet, piščančja obara, prijazna postrežba, kljub gneči nismo dolgo čakali.
Snemanje pa ima svoje specifike: veliko je ponavljanja, po vsakem dogodku pregled posnetka, tako da je posnetek na koncu tisti »pravi«. Trinajst ur v ledeni dvorani je bilo res naporno, a obenem več kot zanimivo. Ja, še bom šla na snemanje, če bo le prilika. Izkušnja je nova in odlična. Vseskozi je vladal profesionalni red, ki ga v Sloveniji nismo vajeni.
Spodaj podpisana bom honorar razdelila na dve dela: ena polovica gre DU za obnovitev fasade in druga za žensko ekipo kegljačic. S tem namenom sem se tudi udeležila tega res zanimivega dne.

Napisala: Nevenka Rajhman                      Slikali: Nevenka Rajhman, Vera Volk