• 70 let

  Društva upokojencev Jesenice

  (1948 – 2018)

 • Ne zamudite!

 • Pridružite se nam lahko pri:

  • 22. julija 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
  • 23. julija 2024 8:00Jesenice, Talež, Jesenice
  • 23. julija 2024 14:00Digitalni tečaj s Simbiozo
  • 26. julija 2024 8:00Jesenice, Vrata, Jesenice
  • 29. julija 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
  • 30. julija 2024 8:00Jesenice, Leše, Jesenice
  • 1. avgusta 2024 16:00Dan Društva upokojencev Jesenice– praznovanje s piknikom
  • 2. avgusta 2024 8:00z vlakom
  AEC v1.0.4

Kolesarji v septembru 2023

Sezona se kolesarjem izteka. Le še ta mesec imate priliko, da se jim pridružite in z njimi uživate v prijetni družbi in lepoti narave.

Kranj – Jezersko – Kranj, 29. 9. 2023

celotna pot (Anton Kos)

celotna pot (Branko Krivec)

Za zadnjo uradno petkovo turo smo se odpravili na Jezersko. Turo smo že nekaj časa načrtovali. Z novim vlakom smo se odpeljali do Kranja. Prijetna mirna vožnja, kjer se da celo  polniti naše baterije. Tudi vstop s kolesi je enostaven. Vlak je udoben za kolesarske izlete po Sloveniji.
Mimo Šenčurja in Preddvora smo prikolesarili do Planšarskega jezera, kjer smo nekateri pomalicali ajdove žgance in kislo mleko, dve petini Strel, pa sta se odpravili do meje. Zbralo se nas je pet.
Vrnitev je bila pravi užitek, saj je bilo prometa proti pričakovanju zelo malo. Edino nekaj motoristov je kalilo mir na zadnji topli sončni septembrski petek.
Na Kokrici smo se ustavili na odličnem kosilu. Potem  nas je čakala še kratka vožnja do ŽP Kranj in že po nekaj minutah sedli na vlak. Vse se je lepo izšlo, kot se tudi spodobi za Hitre strele.
Napisal: Branko Krivec

Slikal: Anton Kos

Jesenice – Struževo – Jesenice, 26. 9. 2023

celotna pot (Branko Krivec)

Zadnji torek v septembru smo se Hitre strele ( torkova včasih lažja skupina ), odpravili na zaključni izlet v neznano in se na cilju              ( Picerija Gorenc Struževo  Kranj ) okrepčali s pico, pijačo in kavico.
Zbralo se nas je enajst. V idealnem poletno jesenskem vremenu smo naredili 83 km. Ob povratku smo se razdelili na več skupin, saj so imeli nekateri še individualne opravke. Večji del se nas je ustavilo še na odličnem sladoledu v Radovljici.
Upamo, da bo v oktobru še lepo vreme, za kak izlet, saj bomo vsi pogrešali naše kolesarjenje kot tudi kavico in kar sodi zraven…
Napisal: Branko Krivec              Slikala: Branko Krivec in Egon Medja

Jesenice – Srednji vrh – Jesenice. 15. 9. 2023

Celotna pot (Branko Krivec)
Kljub relativno slabi vremenski napovedi ( občasne plohe) in zelo sivemu jutru, se nas je zbralo pet Hitrih strel. Plan ( Planica ) smo malo priredili ( dober predlog Janeza Š. ) in se odpravili na Srednji vrh, kjer še nismo bili. Tako je bilo vsaj malo vzpona. Ogledali smo si tudi zaključna dela novega prestižnega hotela Sofija in poklepetali z lastnikom.
Naredili smo dobrih 50 km, saj je pot od Mojstrane do Jesenic požrl Relivov digitalni škrat.
Prijetna tura, še zlasti gozdna pot od Martuljka do Kranjske gore ob Savi in mimo golf igrišča, ter gozdna pot po trasi železnice mimo Mojstrane. Po teh poteh nas je vodil Oto, vrhunski poznavalec vseh glavnih in tudi stranskih poti.
Vreme je tudi zdržalo, tako da smo se vsi zadovoljni in suhi vrnili domov.
Napisal in slikal: Branko Krivec

Jesenice – Rovte nad Besnico – Kranj – Jesenice, torek, 12. 9. 2023

Celotna pot (Branko Krivec)
Dogovarjali smo se za vlak do Sežane, toda popravljajo železnico med Jesenicami in Bohinjsko Bistrico do 12. oktobra. Tako da prevoz koles  z nadomestnim avtobusom ni možen.
Glede na to smo se odpravili po planu do Rovt nad Besnico.
Krasna tura, gorska tura, ob idealnem vremenu za kolesarjenje. Zato smo tudi srečali nenormalno veliko kolesarjev.
Zbralo se nas je osem Hitrih strel, naredili smo 84 km.
Napisal: Branko Krivec           Slikala: Egon Medja in Branko Krivec

Pot spominov in tovarištva, Ljubljana, 8. 9. 2023

Celotna pot (Branko Krivec)
Danes smo se prvi del Hitrih strel ( 6 ) odpravili po planu, ki smo si ga nekateri že dolgo želeli: z vlakom do Litostroja in nadaljevati  po Poti spominov in tovarištva. Pridružila se nam je še ena Hitra strelica Mojca. Na drugi strani Ljubljane smo se odpravili proti Domžalam, kjer smo posedeli ob kavici. Krasna tura, popolnoma ravninska. Nekateri najboljši so vozili brez pomoči elektrike.
Pot od Domžal do Brnika je bila stresna. Vsako tretje motorno vozilo je bil težak, skrajno grmeč tovornjak. Z veliko mero previdnosti in koncentracije smo prispeli do Šenčurja, kjer smo se ustavili v eni največjih kolesarskih trgovin tod okoli.
Potem pa po lepi mirni asfaltirani gozdni poti ( Oti ) do Kranja, kjer smo se vkrcali na vlak za Jesenice. Naredili smo 72km.
Drugi del Hitrih strel ( 3 ) se je odpravil iz Poljan na Talež.
Napisal in slikal: Branko Krivec

Kočna – Talež – Kočna, 8. 9. 2023

Celotna pot (Drago Fon)
Tri starejše hitre strele (nad 75 let) smo se odpeljale s Kočne na Talež. Krasen dan za kolesarjenje, lep razgled in spokojni mir, pravi užitek.
 Zapisal in slikal: Drago Fon

Jesenice – Belopeška jezera – Jesenice, 5. 9. 2023

Celotna pot (Branko Krivec)
To pot smo se Hitre strele po planu odpravili do Belopeških jezer.
Prijetna tura, le relativno hladno je bilo, pihal je ( po pravilu ) nasprotni veter, še posebej ob povratku. Tura ni predolga, tisti z Jesenic so naredili 72 km, ostali deset več.
Poslušali smo grmenje Harley-Davidson-ov po glavnih cestah. V Avstriji je njihov teden. Mnogo se jih pripelje v Slovenijo.
Tudi kolesarjev smo srečali brez števila.
Napisal: Branko Krivec     Slikala: Branko Krivec in Egon Medja

Jesenice – Zbiljsko jezero – Jesenice, 1. 9. 2023

Celotna pot (Branko Krivec)

Na prvi šolski dan smo se Hitre strele odpravili po planu do Zbiljskega jezera.
Pridružila se nam je nova moč Strelica Alenka. Krasna tura, kljub svoji dolžini. Mogoče malce naporna zaradi svoje dolžine. Tisti z Jesenic so naredil dobrih 100 km, ostali iz Poljan še vsaj malo več. Zbralo se nas je lepo število, deset.
Skozi Kranj smo se zaradi učencev in dijakov komaj prebili. Ob povratku je bil pa na glavni cesti v Kranju sodni dan. Kljub vsemu smo brez težav prekolesarili celotno pot. In se vrnili zadovoljni in ravno prav utrujeni. Tudi vreme je zdržalo, kljub napovedanim ploham.
Napisal in slikal: Branko Krivec