• 70 let

    Društva upokojencev Jesenice

    (1948 – 2018)

  • Ne zamudite!

  • Pridružite se nam lahko pri:

    • 29. aprila 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 6. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 6. maja 2024 17:00Družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja.
    • 8. maja 2024Ljubljana
    • 13. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 20. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 20. maja 2024 17:00Polona Avsenak: potovalni kolaž – potopisno predavanje.
    • 21. maja 2024 16:30Meritve krvnega tlaka, krvnega sladkorja in holesterola
    AEC v1.0.4

9. rokodelske delavnice, Delfin

Letošnje srečanje je potekalo od 12. do 16. decembra 2022 v hotelu Delfin, Izola. Udeležilo se ga je 130 rokodelcev in spremljevalcev. Potekalo je 10 delavnic za mentorje in mentorice: KALIGRAFIJA Milena DimecPRTIČEK VEZENJE Tončka Dvojmoč, POLSTENI KLOBUK Emi Gregorčič, BROŠKA IZ ZADRGE Milica Kosi, KVAČKANO CVETJE Beti Mlakar, ŠOPEK IZ KREP PAPIRJA Mojca Pergar, DEKORATIVNI IZDELKI Darinka Prevorčnik, VOLNA NA VOŠČILNICI Katjuša Rabzelj, KULINARIKA Mili Sitar, ZELIŠČARSTVO Jožica Smole Peterka. Za spremljevalce sta bili organizirani dve delavnici: igra rudarjev ŠTRBUNK – Slavko Škof in druga ČUDEŽNA FIZIKA z mnogo poskusov – Stane Arh.

Medgeneracijsko sodelovanje z učenci OŠ Vojke Šmuc, Izola, je bilo v obojestransko zadovoljstvo. Prvi dan so za otvoritev Rokodelskih delavnic pripravili prelep kulturni program. Naslednja dva dneva pa je naša ljubiteljska mojstrica v šoli izvedla delavnice z učenci.

Obiskal nas je mag. Dejan Židan, državni sekretar na MGRT, naš predsednik  Janez Sušnik, podpredsednica Vera Pečnik in odgovorni urednik ZDUS plus Črt Kanoni. Mediji, Jutro na Planetu, TV Koper, Vzajemnost so pokazali veliko zanimanja in navdušenja. Predstavile so se članice Slovenskega kulturno prosvetnega društva Valentin Polanšek iz Železne Kaple.  Ostre šivanke, kot so se poimenovale, so pripravile razstavo svojih izdelkov, izvirnih, raznolikih, unikatnih. Društvo neprekinjeno deluje že 14 let.  Zabavni program so pripravile Šavrinke anu Šavrini. Popeljali so nas v čase prejšnjega stoletja in izvirno in hudomušno prikazali tisti davni čas. Zapeli so pevke in pevec skupine Zarja iz DU Ajdovščine. Dramski del Zarje se je predstavil na zaključnem večeru z šaljivima skečema in nasmejal vse prisotne. Vse dni je trio Zdenka, ki se je sestavil prav na delavnicah,  igral lepe melodije.

Zaključni večer je bil v znamenju razstave izdelkov, ki so jih naredili mentorji pod budnim očesom mojstric. Pa tudi večer poln veselja, zadovoljstva in zahval. Zahvale so prejele mojstrice, organizatorji, direktor Delfina, čestitke vsi, ki so praznovali okrogle rojstnodnevne obletnice in zlate poroke. Večer je popestrila pevka Marjetka Popovski,  vsakoletna gostja rokodelskih delavnic. Posebno zahvalo si je prav zagotovo zaslužila predsednica KTK ZDUS Zdenka Bevc Škof, ki je opravila veliko delo z organizacijo in uspešno vodila delavnice, v zadovoljstvo vseh.

Napisal in slikal: Stane Arh