• 70 let

  Društva upokojencev Jesenice

  (1948 – 2018)

 • Ne zamudite!

 • Pridružite se nam lahko pri:

  • 12. decembra 2022 17:00Družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja.
  • 17. decembra 2022Trst in Sesljan
  • 19. decembra 2022 17:00Moje poti, potopisno predavanje
  • 31. decembra 2022 19:00Silvestrovanje
  AEC v1.0.4

Gorenjsko prvenstvo v šahu za upokojence, 25. 5. 2022

V sredo 25. 5. 2022 je na Jesenicah potekalo Gorenjsko prvenstvo v šahu za upokojence. Tekmovalo se je 7 krogov s časovno omejitvijo 10 min na igralca. Organizator in izvajalec tekmovanja je bilo DU Jesenice, vodil pa ga je Ključanin Fehrudin, vodja športnih sekcij pri našem društvu.


Po dveh letih nam je tekmovanje končno uspelo izpeljati. Vmes so bili časi (COVID), ko to ni bilo možno. Posledice tega so se poznale na udeležbi, ki je bila v prejšnjih letih večja. Zato smo bili veseli, da se je odzvalo sedem ekip s 26 igralci. Tekmovala so: DU Begunje, DU Jesenice,DU Kamnik, DU Radovljica, DU Škofja Loka, DU Tržič in DU Žirovnica.


Za rezultat ekipe (tekmovanje je bilo ekipno) so se šteli rezultati štirih najboljših tekmovalcev. Tekmovalo je lahko neomejeno število tekmovalcev iz vsakega DU. Zmagala je ekipa domačinov v sestavi : Ravnik, Cvetkov, Halilov, Ključanin, Čelebić in Pavlin, ki je osvojila 18 točk, druga je bila ekipa DU Radovljice s 16 točkami, kolikor jih je zbrala tudi tretje uvrščena ekipa DU Škofja Loka.
Med posamezniki je bil najbolje uvrščen igralec domače ekipe Ključanin Fehrudin s 6 zmagami, kolikor sta jih imela tudi drugo in tretje uvrščeni Drago Buha (DU Radovljica) in Rupar Jože (DU Škofja Loka.) Po končanem tekmovanju so se tekmovalci ob prigrizku družili in se že veselili naslednjega srečanja.
DU Jesenice se zahvaljuje ekipi Kolperna in Občini Jesenice za pomoč pri  izvedbi tekmovanja!

Zapisal:  Ključanin Fehrudin           Slikal: Ključanin Fehrudin  in Stane Arh