• 70 let

    Društva upokojencev Jesenice

    (1948 – 2018)

  • Ne zamudite!

  • Pridružite se nam lahko pri:

    • 15. aprila 2024 17:00Sonja Ravnik: Makedonija in Albanija.
    • 17. aprila 2024Terme Dobrna
    • 6. maja 2024 17:00Družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja.
    • 8. maja 2024Ljubljana
    • 20. maja 2024 17:00Polona Avsenak: potovalni kolaž – potopisno predavanje.
    • 21. maja 2024 16:30Meritve krvnega tlaka, krvnega sladkorja in holesterola
    • 3. junija 2024 17:00Tone Konobelj: Razvoj Jesenic skozi stare razglednice.
    • 22. junija 2024Letovanje v Rabcu, Hrvaška
    AEC v1.0.4

Piknik za Dan DU Jesenice, 6. avgusta 2021

DU Jesenice je bilo ustanovljeno 8. avgusta 1948 leta. Obletnico proslavimo tradicionalno s piknikom v petek, ki je najbližji 8. avgustu. Letos je to bil 6. avgust.
Dan je bil lep, zato smo pričakovali velik obisk članov. Še posebno zaradi tega, ker je epidemija v lanskem letu preprečila organizacijo piknika in so se odpravili hudi ukrepi (druženje) za preprečevanje epidemije. Temu primerno smo se tudi bolje pripravili. S prostovoljno akcijo  smo uredili okolico, si izposodili dodatne mize in klopi, naročili smo veliko hrane in pijače, pripravili nadzornike pri športnih tekmovanjih, pisali vabila, obveščali po spletu in po radiju in še in še. No, prišlo nas je nekaj več kot 50.
Novi predsednik DU Jesenice Stevo Ščavničar se je v uvodu zahvalil vsem posameznikom in skupinam za opravljeno delo, ki so ga kot prostovoljci opravili pri različnih dejavnostih DUJ v zadnjem letu. Spekter aktivnosti DUJ je resnično širok in pester po vsebini, tako da si lahko vsak član najde vsaj eno dejavnost, ki mu ustreza. Zavzel se je, da bi se upokojenci bolj vključevali v DUJ, da naj bi se število članov povečalo, ker le s svojim delom in s svojo številčnostjo lahko poskrbimo, da nas politika in družba ne pozabita. Za svojo lepšo prihodnost moramo skrbeti sami in le združeni smo močnejši.
Zbrane je pozdravil župan Občine Jesenice Blaž Račič, ki je ostal še dolgo v naši družbi in se pogovarjal z našimi člani.
Srečanje sta z domačimi vižami popestrila harmonikar Stanko Sekardi in kitarist Tomo Škrabelj, skupaj pa smo zapeli nekaj ponarodelih pesmi. Za smeh sta poskrbela Ivan Berlot – Taubi in njegova žena Milica, ki sta se v skeču  osredotočila na aktualno cepljenje proti  koronavirusu. Skupaj smo uganjevali težo torbe z dobrotami (okoli 4700 g). Najbližje je uganil Bogdan Cvijić in zato jo je lahko odnesel s seboj domov.
Podelili smo tudi medalje najboljšim tekmovalcem v pikadu, nihajni krogli in prstometu. Bilo je prijetno prav do noči. Saj to je namen piknika, poletno druženje in snovanje novih prijateljstev.
Rezultati športnega tekmovanja
mesto Nihajna krogla – ženske Nihajna krogla – moški
1. Albina Seršen Stevo Ščavničar
2. Alenka Trampuš Bogdan Cvijić
3. Simona Biček Blaž Račič

 

mesto Pikado – ženske Pikado – moški
1. Vera Lazarova Peter Basara
2. Sonja Kos Janko Rabič
3. Božena Ronner Janez Komel

 

mesto Metanje ploščka v tarčo – ženske Metanje ploščka v tarčo – moški
1. Vera Lazarova Blaž Račič
2. Božena Ronner Peter Basara
3. Nevenka Rajhman Simon Biček
Napisal: Stane Arh                      Slikala: Janko Rabič in Stane Arh