• 70 let

    Društva upokojencev Jesenice

    (1948 – 2018)

  • Ne zamudite!

  • Pridružite se nam lahko pri:

    • 22. aprila 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 29. aprila 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 6. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 6. maja 2024 17:00Družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja.
    • 8. maja 2024Ljubljana
    • 13. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 20. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 20. maja 2024 17:00Polona Avsenak: potovalni kolaž – potopisno predavanje.
    AEC v1.0.4

114. družabno srečanje, Rina Klinar, 13. september 2021

Pri Društvu upokojencev Jesenice so že več kot desetletje znana in priljubljena  družabna srečanja z znanimi ljudmi iz domačega okolja. Voditeljica Albina Seršen je v društvenih prostorih gostila že okoli dvesto posameznikov in družin, ki so predstavili   svoje poklicne poti, dosežke, delo na kulturnem, športnem, humanitarnem in na drugih področjih. Zaradi znanih razmer spopadanja s koronavirusom  smo jih morali za nekaj časa prekinili. V letošnjem septembru z njimi spet nadaljujemo.

Na 114. srečanju je bila  gostja častna občanka občine Jesenice Rina Klinar. V sproščenem klepetu z voditeljico je povedala tudi marsikatero zanimivost iz njenega dolgoletnega dinamičnega poklicnega in zasebnega življenja, ki je bila skrita  očem javnosti.  Med drugim je bila  predsednica jeseniškega izvršnega sveta, ministrica za delo, družino in socialne zadeve ter  direktorica Radia Triglav. Pomemben je njen prispevek na humanitarnem področju, kjer aktivno deluje v Slovenskem združenju za boj proti raku dojk Evropa Donna  in pri  Zvezi veteranov vojne za Slovenijo, sedemdesetkrat  je že darovala kri. Kot je povedala,  je bila zanjo velika in težka preizkušnja v  času  osamosvajanja Slovenije v vlogi predsednice izvršnega sveta pri pogajanjih z bivšo JLA in zvezno milico.  Delo ministrice  je obsegalo velik nabor nalog in obveznosti. Kot je dejala, je delala z dobro ekipo, na ljudi se je lahko zanesla, še danes je z nekaterimi v stiku.

Med drugim je razkrila, da jo dolge vožnje v Ljubljano  in drugam niso obremenjevale, saj zelo rada vozi, to ji je v veselje in ne v breme.  Ni imela svojega šoferja in varovanja. V službo na Jesenice se je včasih s Plavškega Rovta pozimi pripeljala kar s smučmi.

Sedaj ima kot upokojenka več časa, v roke rada vzame knjigo z različno literaturo, tudi kakšno kriminalko. Na televiziji spremlja  športne dogodke, od medijev pa je še vedno radio njen redni spremljevalec. Na srečanju so gostjo Rino Klinar  posebej razveselili, ko so ji izročili lento Častna občanka, ki jo je izdelala članica društva Olga Prezelj.

Napisal in slikal: Janko Rabič