• 70 let

  Društva upokojencev Jesenice

  (1948 – 2018)

 • Ne zamudite!

 • Pridružite se nam lahko pri:

  • 14. decembra 2020 17:00Družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja
  • 21. decembra 2020 17:00Miro Koder: – potopisno predavanje.
  • 31. decembra 2020 19:00Silvestrovanje
  AEC v1.0.4

Izlet: Dobrna, 18. september 2019

Končno je bilo dovolj prijav, da smo lahko izvedli prvi letošnji izlet po Sloveniji. Pozna se menjava generacij. Starejši, ki so nekoč polnili celo dva avtobusa, so onemogli, mnogi tudi že umrli. Zakaj se mlajši ne udeležujejo aktivnosti DUJ  nam ni znano. Pričakovali bi, da tudi mlade generacije upokojencev potrebujejo zabavo in željo po druženju. Televizija, računalnik in pametni telefon ne morejo nadomestiti žive besede in topline prijateljev. Vabimo vas, da se nam pridružite na naslednjem izletu v Mursko Soboto in Lendavo.

Izlet je bil pester in poln dogajanja. Tudi veliko novih znanj smo pridobili, še več pa videli stvari, ki jih sami ne bi odkrili. Nekaj izletnikov se je v Termah Dobrna tudi kopalo. Večina pa nas je raziskovalo okolico. Obiskali smo domačijo Vovk, ki skrbi za delovanje 450 let starega Vovkovega mlina.  Ogledali smo si staro vaško središče Šenjanž v Vinski Gori in njegovo cerkev.  Si ogledali živali na Domačiji Lamperček: jelene, košute, damjake in muflone. Pri Blažičevih smo bili navdušeni nad zbirko starih koles in motorjev.  Kako je lahko lepo in zanimivo, je potrebno doživeti, z besedami se ne da opisati.

Lakoto smo si potešili v izvrstni izletniški kmetiji Pr’ Mirnik, Leskovec. Že med kosilom so nam zaigrala domača dekleta na harmoniko, po kosilu pa smo še malo zaplesali. Kar prehitro je prišel čas odhoda. Še dobro, da smo se ustavili pri fontani v Laškem in poskusili malo piva iz nje.

Vsa pohvala Majdi za čudovit izlet.

Napisal: Stane Arh                  Slikala: