• 70 let

  Društva upokojencev Jesenice

  (1948 – 2018)

 • Ne zamudite!

 • Pridružite se nam lahko pri:

  • 14. decembra 2020 17:00Družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja
  • 21. decembra 2020 17:00Miro Koder: – potopisno predavanje.
  • 31. decembra 2020 19:00Silvestrovanje
  AEC v1.0.4

Turnir v miselni igri križemkražem, 17. 2. 2018

Miselna igra križemkražem, ki po Sloveniji  poteka že 25 let,  ima tudi na Jesenicah in v okolici vedno več privržencev. Vsebina igre je sestavljanje besed iz naključno izbranih črk. V tem znanju se udeleženci preizkušajo na turnirjih, ki potekajo za odrasle ter za učence in dijake. Na Jesenicah ima  največ zaslug za razmah igre  Cveto Erman, ki vodi sekcijo pri Društvu upokojencev Jesenice. Redno se sestajajo  v prostorih Ljudske univerze Jesenice, kjer  poleg igre  pripravljajo tudi  tečaje  za osnovnošolce in ostale zainteresirane.   Lani so igro predstavili v okviru Tedna vseživljenjskega učenja na Jesenicah.

V soboto, 17. februarja,  so člani naše sekcije v gostilni Pri Jurču  na Blejski Dobravi organizirali že tradicionalni turnir, na katerem so sodelovali igralci iz vse Slovenije. Sekcija pri DUJ je sodelovala s  šestimi igralkami, Cveto Erman je bil v vlogi sodnika.

Zmagovalec turnirja je bil Marjan Mrvar, Gregor Rojko je bil drugi  in Božidar Bajec tretji. Članice sekcije  so se uvrstile v drugo polovico tekmovalcev, razen Julke, ki je bila trinajsta od 30 tekmovalcev. Jelka,Olga in  Staša so se uvrstile v drugo polovico tekmovalcev. Tudi novinki sta se dobro odrezali. Marjeta je prispevala dve zmagi, Nevenka pa eno od sedmih partij. Pri sekciji se tudi zahvaljujejo Društvu upokojencev Jesenice za nagrade in za vse ostalo, kar je pripomoglo k prijetnemu druženju in spoznavanje igre križemkražem.

Rezultate turnirja si lahko ogledate tukaj .

Napisal: Janko Rabič           Slikala: Janko Rabič in Cveto Erman