• 70 let

  Društva upokojencev Jesenice

  (1948 – 2018)

 • Ne zamudite!

 • Pridružite se nam lahko pri:

  • 9. novembra 2020 17:00Družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja
  • 16. novembra 2020 17:00Klemen Klemenc: Dobra in slaba zemlja – posledice rudarjenja v rudniku Bor
  • 14. decembra 2020 17:00Družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja
  • 21. decembra 2020 17:00Miro Koder: – potopisno predavanje.
  • 31. decembra 2020 19:00Silvestrovanje
  AEC v1.0.4

Pohod vandrovcev: Bukovo (717m) – Črvov vrh na Šentviški planoti (974m), 23. 11. 2017

»Ta zgornji« so nam obetali turoben četrtek, pa se mi »ta vztrajni« pohodniki ne damo. Mi se imamo lepo ne glede na vreme ali na pot.

Tokrat smo se odpravili proti Šentviški planoti na Črvov vrh nad Baško grapo. Peljali smo se skozi Poljansko dolino proti Cerknem. Cesta je postajala vedno bolj ozka in ovinkasta, tako, da je naš šofer avtobusa moral kar dobro sukati volan.  Po dveh urah vožnje smo se pripeljali na izhodiščno točko v naselju Bukovo. Od tod naprej smo uporabili svoje noge. Pot ni bila zahtevna, zato so »ta zagnani« kar  hitro pospešili svoj korak, vendar ne za dolgo. Kmalu so  se vrnili iz napačne smeri in skupaj  smo  nadaljevali pot do našega cilja.  Po uri in pol se nam je iz meglice že prikazal oddajnik, ki je na vrhu Črvovega vrha. Škoda, da je meglica prekrivala razgled na okoliške hribe. Moram pa pohvaliti organizatorje  informativnih tabel in panojev na samem oddajniku, ki v fotografiji in  z zapisi  usmerijo  in informirajo še tako neveščega pohodnika. Take informacije bi bile dobrodošle tudi pri nas  kje v Karavankah.

Po okrepčilu in toplemu napitku iz nahrbtnikov smo  se dogovorili za analizo pohoda. Nevenka R. je kar hitro poklicala v gostilno  »Pr’ Košanc »  v Sovodenj, da so se malo pripravili in nas pogostili,  nas 47 pohodnikov. Pridne gospodinje  so kar hitro našle  domačo zabelo in ocvirke, da bodo pripravljale hrano, ki se spodobi za zimski čas in za prihajajoče praznike.

.Napisala: Robič Marija-Mimi                             Slikal: Luka Vujičić