• 70 let

  Društva upokojencev Jesenice

  (1948 – 2018)

 • Ne zamudite!

 • Pridružite se nam lahko pri:

  • 12. decembra 2022 17:00Družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja.
  • 17. decembra 2022Trst in Sesljan
  • 19. decembra 2022 17:00Moje poti, potopisno predavanje
  • 31. decembra 2022 19:00Silvestrovanje
  AEC v1.0.4

Verižni eksperiment 2017, april 2017

Na osnovni šoli Prežihovega Voranca Jesenice so skoraj dokončali letošnji člen za verižni eksperiment 2017. Imena še niso izbrali, a tematsko se navezuje na predelavo nafte. Naprava že lepo deluje in to skoraj 120 sekund. Kot pri nekaterih starejših členih teče ista kroglica skozi napravo od začetka do konca. Sedaj učenci skupaj z mentorji, člani Društva upokojencev Jesenice še izboljšujejo zanesljivost delovanja, popravljajo izgled naprave in na koncu jo bodo lepo pobarvali. Veliko ur dela so vložili v načrtovanje in izdelavo naprave, a so se pri tem zabavali, se med seboj povezali in pridobili  veliko ročnih spretnosti in novih izkušenj, koristnih  za življenje. Z navdušenjem in velikimi željami pričakujejo letošnjo zaključno  prireditev,

Društvo upokojencev Jesenice skupaj z Gornjesavskim muzejem in Pedagoško fakulteto Ljubljana pripravlja zaključno prireditev, ki bo v Kolpernu na Jesenicah v soboto, 27. maja 2017. Prizadevajo si privabiti veliko sodelujočih ekip in veliko obiskovalcev prireditve.

Z projektom Verižni eksperiment mladino vodimo v tehnične poklice, v področje naravoslovne znanosti, ki zagotavljajo razvoj in napredek družbe, učimo jih kritičnega razmišljanja.  Hkrati skrbimo za medgeneracijsko povezovanje (upokojenci, učitelji, starši,učeča se mladina).

Tudi sami člani Društva upokojencev Jesenice si prizadevamo izdelati svoj člen. Imamo svojo sekcijo Verižni eksperiment. Če poznate koga, ki bi se nam pridružil, ga vzpodbudite in naj se nam javi po e-mailu na naš naslov dujesenice@gmail.com ali na telefon 070 597 197, Stane Arh.

Napisal in slikal: Stane Arh

Zaključno prireditev Verižni eksperiment 2017 sponzorira Zavarovalnica Triglav d.d.

Zavarovalnica Triglav