• 70 let

    Društva upokojencev Jesenice

    (1948 – 2018)

  • Ne zamudite!

  • Pridružite se nam lahko pri:

    • 22. aprila 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 29. aprila 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 6. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 6. maja 2024 17:00Družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja.
    • 8. maja 2024Ljubljana
    • 13. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 20. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 20. maja 2024 17:00Polona Avsenak: potovalni kolaž – potopisno predavanje.
    AEC v1.0.4

Valentinovo v Kazini Jesenice, 11. 2. 2017

Dan zaljubljencev je verjetno najbolj primeren čas, da obudimo v ponovno življenje družabni ples, ki je nekoč imel “domovinsko pravico” na Jesenicah. Redno se je plesalo pri Jelenu, v Kazini, v hotelu Pošta, v hotelu Korotan. Za popestritev smo hodili še k Joževcu v Begunje in  na Bled ali v Kranjsko goro, kjer je bil ples kar v nekaj hotelih ali gostilnah. Ali se še spomnite, koliko odličnih Slovenskih ansamblov in pevcev je bilo doma na Jesenicah?

To soboto se je začelo v Kazini Jesenice. Okoli dvajset parov se je vrtelo po plesišču na melodije, ki jih je izvajal znani Arrow band. Veselje jih je bilo gledati, kako so obvladali plesne korake in se odzivali na izzive, pred katere jih je postavljal ansambel. Angleški valček, fokstrot, cha cha cha, disco fox, jive, swing, rumba, … Celo tango jim ni bilo težko zaplesati. Band je odlično obvladal plesne ritme in igral zelo širok izbor popularnih melodij ne glede na njihovo starost. Igral je tudi narodno zabavne pesmi v ritmu polke in valčka.

Osebje Kazine je okrasilo plesišče in mize v duhu valentinovega, vse v rdečem in polno rož. Pripravili so tudi poseben priložnostni menu,  ki je vabil k jedi kljub večerni uri. Prepotenim plesalcem so postregli z zaželeno pijačo, tudi z navadno vodo, če so tako želeli. Vse se je ujelo v prečudovit večer, tako da so ob slovesu plesalci obljubili, da pridejo naslednjo soboto zopet na ples.

Ples je organiziralo nekaj entuziastov, ki radi plešejo in si želijo, da bi tudi Jeseničani veselo plesali skozi življenje. Želijo, da bi ljudje videli okoli sebe svetlobo, čudovite reči, ki nas obdajajo, vse drobne črne pikice, ki nas občasno prizadenejo, pa vzeli kot nujno zlo. Ker je bil odziv obiskovalcev tako dober, bodo v Kazini organizirali še po-valentinov ples, ki bo v soboto, 18. februarja 2017 s pričetkom ob 19. uri. Če bo odziv obiskovalcev dober, so pripravljeni nadaljevati s sobotnimi plesi. Vas mika, da bi zaplesali? Potem ne smete manjkati. Na valentinovem sobotnem plesu je plesalo kar šesst upokojenskih parov. Ples je za starejše odlična fizična in psihična rekreacija, zato ga Društvo upokojencev Jesenice močno priporoča vsem svojim članom.

Napisal: Stane Arh        Slikal: Janko Rabič