• 70 let

    Društva upokojencev Jesenice

    (1948 – 2018)

  • Ne zamudite!

  • Pridružite se nam lahko pri:

    • 22. aprila 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 29. aprila 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 6. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 6. maja 2024 17:00Družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja.
    • 8. maja 2024Ljubljana
    • 13. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 20. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 20. maja 2024 17:00Polona Avsenak: potovalni kolaž – potopisno predavanje.
    AEC v1.0.4

Dan DU Jesenice, 11. 8. 2017

Vremenoslovci so nam več kot teden dni pred piknikom grozili, da bo v petek, na Dan DU Jesenice, močno deževalo. Upokojenci smo dolgo že  na svetu, zato smo izkušeni in pametni. Vemo, da se vse lahko spremeni na tak ali drugačen način, še posebno v koruptivni državi. Poiskali smo veze z nebom in se dogovorili za lepo vreme v času piknika. Ni bilo preprosto, a podkupovanje je uspelo in zgodilo se je, kot so obljubili: ponoči in zjutraj je močno deževalo, okoli poldne je dež prenehal in se je začelo jasniti, ob dveh je sijalo sonce in vabilo ljudi ven iz stanovanj. Ob začetku našega praznovanja, ob 16. uri, ni bilo na nebu niti oblačka. Sonce nas je grelo in se z nami veselilo vse do večernih ur. Zvečer so nebo prekrili oblaki in ponoči je naprej deževalo.

Udeležba na pikniku je bila pod pričakovanji, saj se nas je zbralo le okoli 70. Sklepamo, da so se ustrašili slabe vremenske napovedi in nam še ne verjamejo, da je za dobro počutje pomembna dobra družba in ne dobro vreme.

Družba je bila odlična, saj smo se zbrali sami veseli in optimistični ljudje. Obiskali so nas tudi pomembni gosti, med katerimi so izstopali:  Tomaž Tom Mencinger, župan Občine Jesenice, Branko Vodopivec, predstavnik ZDUS in predsednik DU Kamna Gorica, Marjan Veber, podpredsednik DU Javornik – Koroška Bela.

V športnem programu so se odvijala tekmovanja v pikadu, metu balinčkov v tarčo in podiranju kegljev z nihajno kroglo.

Tudi peli smo. S harmoniko nas je spremljal sosedov David.

V Kulturnem programu so prebrale svoje pesmi naše pesnice: Sonja Egart, Sonja Frelih in Alenka Trampuž. Ivan Berlot – Taubi je nasmejal prisotne do solz s svojo predstavitvijo za predsedniškega kandidata na letošnjih volitvah 22. oktobra. Vse nas je prepričal in zato smo mu dali svoje podpise, da se bo lahko prijavil kot kandidat za bodočega predsednika. Seveda ga bomo volili, saj je obljubil upokojencem, da bo najnižja pokojnina višja od 1000 €.

Tradicionalni srečelov je imel veliko dobrih dobitkov. Bilo jih je toliko, da je ostalo nekaj srečk neprodanih. Glavni dobitek so bile akumulatorske ročne škarje za živo mejo in omarica za kopalnico. Uganjevali smo tudi število sliv v steklenici in težo darilne košarice. Skoraj nihče ni vedel datuma ustanovitve DU Jesenice, zato smo ga le ugibali.

Kaj pa hrana in pijača? Obojega je bilo dovolj. Ker smo pričakovali več članov društva na pikniku, je hrana ostajala. Kdor je želel, jo je lahko odnesel domov za kosilo za naslednji dan.

Da smo se imeli “fajn”, potrjujejo fotografije.

Napisal in slikal: Stane Arh