• 70 let

  Društva upokojencev Jesenice

  (1948 – 2018)

 • Ne zamudite!

 • Pridružite se nam lahko pri:

  • 12. decembra 2022 17:00Družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja.
  • 17. decembra 2022Trst in Sesljan
  • 19. decembra 2022 17:00Moje poti, potopisno predavanje
  • 31. decembra 2022 19:00Silvestrovanje
  AEC v1.0.4

90. družabno srečanje z znanimi ljudmi, Vera Pintar, 11. 12. 2017

Družabna srečanja z znanimi ljudmi  pri Društvu upokojencev Jesenice imajo vedno nove obraze in zanimive zgodbe.  Na okroglo devetdeseto srečanje je voditeljica Albina Seršen povabila na praznično obarvan klepet podžupanjo Občine Jesenice Vero Pintar. Številni poznajo Vero predvsem po družbeni funkciji,  ki jo opravlja že deset let, ter  kot udeleženko številnih kulturnih in drugih prireditev. Rada ima predvsem glasbo in gledališče.

V sproščenem klepetu je razrila marsikaj iz njenega bolj osebnega življenja. Tako o mladosti, ki jo je preživljala z bratom in sestrama, zelo so bili  navezani eden na drugega.  Po študiju na Višji šoli za socialne delavce  je mnogo let delala v  kadrovski službi  Slovenskih železnic, pred upokojitvijo pa  kot  vodja izpostave JSKD Jesenice. Za seboj ima dolgoletno  politično kariero v različnih funkcijah. Vedno je rada med ljudmi.  Sedaj so njeni najlepši  trenutki, ki jih preživlja z enajstletno vnukinjo Stello.

In ker je bilo  srečanje na praznični december, je razkrila tudi želje za naprej, širše  in osebne:  » Predvsem želim, da čim več mladih dobi zaposlitev, da si utrdijo svoj socialni položaj. Potem si bodo lahko več privoščili zase in za otroke ter se  vključevali v družbeni razvoj.  Pa da bi bili vsi prebivalci čutili večjo pripadnost  svojemu mestu.  Med osebnimi željami je  na prvem mestu zdravje, ki ga seveda iz srca želim tudi vsem ostalim. »

Napisal in slikal: Janko Rabič