• 70 let

  Društva upokojencev Jesenice

  (1948 – 2018)

 • Ne zamudite!

 • Pridružite se nam lahko pri:

  • 9. novembra 2020 17:00ODPOVEDANO Družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja
  • 16. novembra 2020 17:00ODPOVEDANO Klemen Klemenc: Dobra in slaba zemlja – posledice rudarjenja v rudniku Bor
  • 14. decembra 2020 17:00Družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja
  • 21. decembra 2020 17:00Miro Koder: – potopisno predavanje.
  • 31. decembra 2020 19:00Silvestrovanje
  AEC v1.0.4

83. družabno srečanje z znanimi ljudmi, družina Sušanj, 13. 3. 2017

Na  83. družabnem srečanju z znanimi ljudmi iz domačega okolja  so prvi del namenili  proslavi 8.marca- mednarodnemu dnevu žensk. Voditeljica Albina Seršen je orisala zgodovino ženskega gibanja za njihove pravice ter prebrala več pesmi naših pesnikov vezanih na ta dan. Za popestritev je poskrbel harmonikar Luka Planinšek.

V nadaljevanju sta bila gosta  družabnega srečanja Robert Sušanj in hčerka Monika, polovični del štiričlanske družine Sušanj s Koroške Bele. Predstavila sta svoji poklicni  poti in povedala več utrinkov iz družinskem življenja.

Kot prometni miličnik se je Robert Sušanj pogosto soočil s tragedijami, kot posledicami prometnih nesreč.  Najhuje je bilo obiskati sorodnike ponesrečencev in jih obvestiti o smrti najdražjih. Še po mnogih letih se spominja posamezne nesreče in dogodki se ponovno odvijejo v glavi, ko pelje mimo mesta nesreče, ki jo je moral obravnavati v preteklosti. Pred upokojitvijo je bil pomočnik direktorja Generalne policijske uprave. Bil je tudi organizator in koordinator varovanja predsednika Putina ob njegovem lanskem obisku v Sloveniji. Kot upokojenec si prizadeva pri mladih vzbuditi zavest pripadnosti Sloveniji in si želi, da bi to pripadnost izkazovali tudi navzven s simboli slovenstva. V njegovi družini imajo vsi slovenske narodne noše in jih oblečejo ob priložnostnih proslavah.

Monika je profesorica slovenščine. Dela na radiju Triglav, Jesenice. Delo ji je v veselje. Uživa, kadar povezuje razne javne prireditve. Ponosna je na delo svojega očeta. V družini so med seboj zelo povezani in si zaupajo.

Napisal in slikal: Janko Rabič