• 70 let

    Društva upokojencev Jesenice

    (1948 – 2018)

  • Ne zamudite!

  • Pridružite se nam lahko pri:

    • 22. aprila 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 29. aprila 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 6. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 6. maja 2024 17:00Družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja.
    • 8. maja 2024Ljubljana
    • 13. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 20. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 20. maja 2024 17:00Polona Avsenak: potovalni kolaž – potopisno predavanje.
    AEC v1.0.4

3. turnir v Križemkražem, 12. 3. 2016

Naši tekmovalci nastopili na turnirju v miselni igri križem kražem

V Gostilni pri Jurču na Blejski Dobravi je bil 12. marca 2016 tretji letošnji turnir Križem- kražem.  Sodelovalo je 21 slovenskih igralcev. Vsak je odigral sedem partij, pare je določil računalnik. Turnir je potekal ob prijetnem druženju in v pravem tekmovalnem duhu. Zmagovalec je bil Tomaž Lenaršič, drugi je bil Peter Skrbiš in tretji Drago Smole.

Veliko korajže in volje za dober rezultat so  pokazali tudi štirje domači tekmovalci Jelka Mihajlovska, Julijana Režek, Miloš Nikolič in Staša Mlakar , ki so se turnirja udeležili prvič. Z rezultatom so bili zadovoljni. Uvrstili  so se v drugi del seznama sodelujočih. Podrobni rezultati so tukaj.

Na turnir so organizatorji povabili občane, da  so si lahko v živo ogledali  igre mojstrov v postavljanju besed. Med njimi je bilo nekaj takšnih igralcev, ki so na TV igri Vem dosegli najboljše rezultate. Obiskovalcem so predstavili nekaj osnovnih pravil  o igri križemkražem in vsakdo se je lahko tudi preizkusil ob sestavljanju besed  iz naključno izbranih desetih črk.

Zanimanje za igro se močno širi tudi v občini Jesenice, kar je zasluga predvsem Cveta Ermana. Pričakujejo , da se bo po turnirju število sodelujočih na  torkovih večerih v prostorih Društva upokojencev Jesenice še povečalo.

Turnir je bil odlično organiziran. To je v posebni zahvali poudaril predsednik društva križenkražem Peter Skrbiš:

“Dragi organizatorji turnirja na Blejski Dobravi

Glavna zahvala gre seveda vsem vam, ki ste  turnir naredili nekoliko drugačen. Drugačen predvsem v dejstvu, da je bil društveni turnir ponovno  enkrat del dogajanja v (vašem) domačem okolju. Dogajanje so številni obiskovalci z zanimanjem obiskali, pokukali so v partije, se razgledali med obrazi, v zakulisju pa so lahko igro spoznali tudi čisto zares. Vsega tega seveda ne bi bilo, če ne bi bilo vse reklame, ki je najavljala dogodek že tedne prej! Da smo na samem turnirju prodali dva kompleta igre …, fantastično.

Udeležba je bila zelo lepa in s svojimi pripravami na dogodek ste jo dobesedno priklicali. Čestitke Julijani, Jelki, Milošu in zlasti debitantki Staši za sodelovanje v igralnem delu turnirja, Cvetu Ermanu, Leopoldu Ravniharju in Olgi Prezelj  pa za vodenje gostov. Vsi po vrsti morate biti pogosteje  z nami, kajti odlični ste! Nadejam se, da se vam bo iz vašega okolja kmalu priključil še kdo. In velika hvala tebi Cveto, pionirski gonilni sili vsega, kar je v zvezi s križemkražom vzbrstelo okrog Jesenic!

Do ponovnega srečanja, lep križemkražemski pozdrav,

Peter Skrbiš, predsednik društva Križemkražem.”

Napisal in slikal: Janko Rabič