• 70 let

    Društva upokojencev Jesenice

    (1948 – 2018)

  • Ne zamudite!

  • Pridružite se nam lahko pri:

    • No upcoming events
    AEC v1.0.4

Fotografska razstava: 50 let Svinjske glave, februar in marec 2016

Prireditev “Smuk svinjske glave” je letos slavila že Abrahama. Tradicionalno poteka v Črnem vrhu na pustno nedeljo dopoldan. Organizira jo Turistično društvo Golica in Sekcija svinjska glava. Pustne maske morajo obvezno presmučati ali prehoditi postavljeno smučarsko progo. Zmagovalna maska prejme pokal in pečeno svinjsko glavo. Na prireditvi je zelo veselo in veliko zabave. Slike naj bi prikazale delček tega veselja in razpoloženja ljudi na pustno nedeljo.

Slike razstavlja v Domu DU Jesenice naš član Andrej Maver, ki je tudi aktivni član Fotokluba Jesenice. Že vsa leta skrbi za fotografsko dokumentacijo prireditve. Kot “Rovtar” sodeluje pri organizaciji. Petkrat je bil tudi “svinjski župan”, trikrat je prejel svinjsko glavo. Večkrat je bil nagrajen za izvirno pustno masko. Je avtor preko sto pustnih mask, ki so sodelovale na “Svinjski glavi”.

Predstavljene slike so le za ilustracijo. Slike na razstavi so veliko bolj kvalitetne in te kar vabijo, da bi si šel prireditev ogledati v živo. Pridite in oglejte si razstavljene slike. Pohitite, ker se čas razstave hitro izteka.

Napisal in slikal: Stane Arh