• 70 let

    Društva upokojencev Jesenice

    (1948 – 2018)

  • Ne zamudite!

  • Pridružite se nam lahko pri:

    • No upcoming events
    AEC v1.0.4

Smučanje – prvenstvo DU Gorenjske, 10. 2. 2015

V torek, 10.2. 2015,  je bilo na Senožetih v Srednji vasi pokrajinsko prvenstvo v veleslalomu in smučarskih tekih za društva upokojencev Gorenjske. Skupno je nastopilo 175 tekmovalcev z 206 nastopi (31 tekmovalcev je nastopilo v veleslalomu in tekih). Tekmovali smo v ženski in moški konkurenci v štirih starostnih kategorijah. Najstarejši tekmovalec, iz Škofje Loke, je že presegel 90 let.

Tekmovanja smo se člani DU Jesenice udeležili z okrnjeno ekipo, saj so nekateri prijavljeni tekmovalci odpovedali udeležbo. Prejšnja leta smo se ekipno in tudi posamično uvrščali v sam vrh in pobirali medalje, tokrat smo s 44 točkami osvojili 11.mesto med 27 sodelujočimi društvi. Škoda, ker imamo med nami še vedno odlične smučarje, le tekmovali niso.

No, ni cilj tekmovanja zmagovati. Osnovni namen vseh upokojenskih tekmovanj je druženje. Ta je bil dosežen, za kar je poskrbel organizator DU Bohinjska Bistrica. Za dobro počutje je poskrbelo tudi lepo, skoraj pomladansko vreme. Tako ni bilo težko počakati nekoliko dlje na objavo rezultatov, ker se je pri izračunu zapletlo zaradi tehničnih težav in izvajanju določil novih pravil.

Za DU Jesenice so nastopili:

Tanja Kepic, Peter Kejžar, Anton Skube, Ivan Šušteršič in Janez Komel v smučarskem teku

Valko Oštir, Milan Slivnik, Peter Boškin, Franci Vavpotič, Anton Skube, Ivan Šušteršič in Janez Komel v veleslalomu

Napisal: Janez Komel             Slikal: Matevž Čemažar