• 70 let

  Društva upokojencev Jesenice

  (1948 – 2018)

 • Ne zamudite!

 • Pridružite se nam lahko pri:

  • 12. decembra 2022 17:00Družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja.
  • 17. decembra 2022Trst in Sesljan
  • 19. decembra 2022 17:00Moje poti, potopisno predavanje
  • 31. decembra 2022 19:00Silvestrovanje
  AEC v1.0.4

Zbor članov DU Jesenice, 1.3. 2013

Dvorana doma DUJ bi bila premajhna, če bi se zbora udeležili vsi člani društva, ki jih je skoraj 1000. Tudi za 88 prisotnih članov DUJ na zboru je bila dvorana že tesna, a dobra volja ne pozna ovir. Zaradi sklepčnosti zbora smo morali počakati pol ure. Čas čakanja smo zapolnili s kulturnim programom. Nekaj lepih pesmi nam je zapel Moški pevski zbor DUJ pod dirigentskim vodstvom Mire Mesarič. Svoje pesmi so nam prebrali naši pesniki: Francka Leskovar, Henrik Lužnik in Sonja Frelih. Za smeh navzočih je poskrbel humorist Klemen Košir.

Program zbora DU Jesenice je bil dokaj obsežen, kar lahko vidite, če kliknete  na Vabilo -ZBOR ČLANOV 2013. Da bi bili bolj učinkoviti in bi skrajšali tako tudi čas zbora smo se oborožili z računalnikom in projektorjem. Tudi upokojenci se še učimo in smo sposobni osvajati novotarije, če so le ti nam v korist. Prosojnice in s tem vsebino zbora, si lahko ogledate na Predstavitev NA ZBORU 2013. Celotno poročilo o delu društva v letu 2012 si lahko preberete na POROČILA SEKCIJ ZBOR 2013 (2).

Društvo upokojencev Jesenice je bilo lani zelo aktivno na vseh področjih, ki zanimajo upokojence: šport, ročna dela, kultura, sociala, zdravstvo, medgeneracijsko sodelovanje, gospodarstvo. S svojo aktivnostjo si upokojenci prizadevamo ustvariti čim boljše pogoje za življenje nas samih, kot tudi svojih otrok in vnukov. Prostori DUJ postajajo središčno mesto druženja jeseniških upokojencev, pa tudi mladih in manj mladih Jeseničanov. O vseh lanskih dogodkih in uspehih lahko preberete na naši spletni strani: http://duj.si/ . Za svoje delo so mnogi prejeli društvena priznanja in priznanja Pokrajinske zveze društev upokojencev Gorenjske in Zveze društev upokojencev Slovenije.

V Društvu je bilo lani od 986 aktivnih članov kar 719 žensk. Le zakaj so moški v manjšini? Najstarejša naša članica Kristina Tarman je stara že 103 leta.  13 članov je že preseglo starost 90 let. V društvo se je na novo vključilo 42 članov, umrlo pa je 22 članov. Želimo, da bi se v aktivnosti društva vključilo še veliko upokojencev, ki verjamejo, da je tudi starost lahko lepa.

Letošnji zbor DUJ je tudi volilni. V organe društva smo izvolili nekaj novih članov. Verjamemo, da bodo s svojo energijo in zagnanostjo nadaljevali odlično delo članov, ki so jih zamenjali. Dosedanjega predsednika Borisa Breganta smo ponovno izvolili za predsednika in mu želimo, da bi bil še naprej zelo uspešen pri povezovanju članov društva in pri izvedbi načrtovanih aktivnostih.

Udeležence občnega zbora so pozdravili:  Branko Vodopivec, predstavnik Pokrajinske zveze društev upokojencev Gorenjske, Rabič Mirko, predstavnik DU Dovje Mojstrana,  Čemažar Matevž, predstavnik DU Žirovnica, Pavlič Alenka, poslanka Državnega zbora Republike Slovenije, Nevenka Rajhman, predstavnica Mercatorja Jesenice.

Po zboru smo imeli zakusko (vsak udeleženec zbora je dobil pol klobase in pijačo) ter veselo druženje med člani tja v pozne nočne ure.

Napisal in slikal: Stane Arh