• 70 let

    Društva upokojencev Jesenice

    (1948 – 2018)

  • Ne zamudite!

  • Pridružite se nam lahko pri:

    • No upcoming events
    AEC v1.0.4

Proslava praznika Dneva upora proti okupatorju in Praznika dela, 29.4. 2013

Nadaljujemo tradicijo in pomembne praznike tudi praznujemo. Narod, ki ceni svojo zgodovino, ima tudi svojo prihodnost. Iz preteklosti črpa moč za premagovanje težav sedanjosti. Pretekli dogodki so vodilo za pravilne odložitve na razpotju možnih poti.

Polno dvorano v Domu DUJ je preplavila ubrana pesem vokalne skupine Triglavski zvonovi iz Dovje  Mojstrane, ki  jo je vodila zborovodkinja Metka Magdič. V lanskem letu je praznovala že 15 letnico svojega delovanja. Z izbranim in različnim repertoarjem pesmi je skupina očarala vse poslušalce.  Prehitro so zaključili. Še smo si želeli poslušati njihovo petje, a so morali odhiteti že na drugi nastop.

Proslavo je nadaljeval Moški pevski zbor DUJ pod vodstvom zborovodkinje Mire Mesarič. Vedno ga radi poslušamo in vsakič nas preseneti s svojim bogatim repertoarjem in novimi pesmimi.

Svoje nove pesmi, napisane prav za proslavo z aktualno vsebino, sta prebrali Alenka Trampuž in Sonja Frelih. Henrik Lužnik nam je prebral odlomek iz dela Bertolta Brechta.

Proslavo smo nadaljevali v prijetnem druženju še dolgo v noč.

Napisal in slikal: Stane Arh