• 70 let

  Društva upokojencev Jesenice

  (1948 – 2018)

 • Ne zamudite!

 • Pridružite se nam lahko pri:

  • 14. decembra 2020 17:00ODPOVEDANO Družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja
  • 21. decembra 2020 17:00ODPOVEDANO Miro Koder: – potopisno predavanje.
  • 31. decembra 2020 19:00ODPOVEDANO Silvestrovanje
  AEC v1.0.4

Dan DU Jesenice, piknik, 9.8. 2013

V delu!

Člani Društva upokojencev Jesenice smo v petek, 9. avgusta, uspešno izvedli Dan društva, kljub ne najbolj obetajoči vremenski napoved. Prireditev je namenjena druženju, športu, rekreaciji in zabavi. Hkrati je to priložnost, da spregovorimo o svojih dejavnostih, predstavimo dosežke in načrte. Društvo z več kot 900 člani sodi med najbolj dejavne na Gorenjskem. Izvaja okoli 30 programov in različnih aktivnosti, v katere se vključuje več kot polovica članov. Več o tem je spregovoril predsednik Boris Bregant, ki se je med drugim zavzel, da programe dejavnosti koristi čim več članov. Predvsem vabilo velja tistim, ki se doslej še niso vključili.

Z letošnjim Dnevom društva smo obeležili tudi 65-letnico ustanovitve našega društva. Zbrane so pozdravili tudi poslanka v državnem zboru Alenka Pavlič ter predstavnika društev upokojencev iz sosednjih občin: predsednik Društva upokojencev Dovje-Mojstrana Jožef Pezdirnik in predsednik Društva upokojencev Žirovnica Zdravko Malnar. Pevka Melita Jelen je ob spremljavi Marjane Komel na harmoniko zapela nekaj lepih pesmi. Na srečanju smo podelili kolajne športnikom, ki so se izkazali na petih tekmovanjih, ki smo jih organizirali v okviru Dneva društva.

Poskrbeli smo tudi za zabavo. Na srečolovu je bilo 230 dobitkov v vrednosti skoraj 3000 eurov. Zadela je vsaka srečka. Ugibali smo maso darilnega paketa (7,8 kg).  Poslušali smo prijetno glasbo. Žal, je bilo premalo prostora za ples.

Napisal: Janko Rabič                     Slikal: Janko Rabič, Stane Arh