• 70 let

    Društva upokojencev Jesenice

    (1948 – 2018)

  • Ne zamudite!

  • Pridružite se nam lahko pri:

    • 15. aprila 2024 17:00Sonja Ravnik: Makedonija in Albanija.
    • 17. aprila 2024Terme Dobrna
    • 6. maja 2024 17:00Družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja.
    • 8. maja 2024Ljubljana
    • 20. maja 2024 17:00Polona Avsenak: potovalni kolaž – potopisno predavanje.
    • 21. maja 2024 16:30Meritve krvnega tlaka, krvnega sladkorja in holesterola
    • 3. junija 2024 17:00Tone Konobelj: Razvoj Jesenic skozi stare razglednice.
    • 22. junija 2024Letovanje v Rabcu, Hrvaška
    AEC v1.0.4

Križemkražem turnir, Blejska Dobrava, 13. 4. 2013

Zadnjič mi je urednik spletne strani DU Jesenice v razgovoru omenil, da je kar veliko obiskov na spletnih straneh. Prosil me je, naj napišem prispevek o Križemkražem. Prisluhnil sem mu in rezultat dela sedaj prebirate.

Pred več kot enim letom smo prvič igrali Križemkražem v prostorih DU Jesenice. Še vedno pomnim prijazen sprejem predsednika in ostalih članov. Nabava dveh igralnih kompletov je omogočila spoznavanje osnov igre. Začeli smo se dobivati enkrat na teden. Še vedno se dobivamo in enkrat tedensko skupaj razmigamo sive celice ob igri Križemkražem.

Odkar smo letos prestavili srečanja na sredo,  se je povečala obiskanost in igramo tudi na štirih ploščah. Istočasno trenirajo tudi  igralci pikada, ruskega kegljanja, šahisti. Poleg tega so še stalni gosti igralci remija in taroka. Pogosto pristopijo k naši mizi in opazujejo našo igro. O, ja, tudi kako besedo sestavijo, nekateri pa se celo opogumijo in zaigrajo z naključnim partnerjem eno igro. Še vedno imam občutek, da posamezniki ne poskusijo Križemkražem, ker mislijo, da pač nimajo zadostne osnove za igro, da ne poznajo dosti besed. Sebi ne zaupajo in jim je zato nerodno. Zmotno je njihovo mišljenje, da je za igro potrebno veliko znanja in prakse. Zadošča 5 minut razlage, en poskus in že lahko igraš.

Vabim vse, ki bi Križemkražem radi sami preizkusili, da se nam pridružite v sredah od 17 do 20 ure. Igralnih kompletov ne bo zmanjkalo, kot tudi ne soigralcev. Dobre volje pa imamo veliko.

Naj vas povabim še na četrti letošnji turnir Križemkražem, ki ga organiziramo skupaj z DU Jesenice v soboto, 13. 4. 2013, v Gostilni pri Jurču na Blejski Dobravi.  Pričel se bo ob 8 uri zjutraj in zaključil v poznih popoldanskih urah. Turnir si lahko ogledate na kraju samem, se sprehodite med igralci in doživite prijetno vzdušje. Lahko boste izvedeli tudi vse o igri Križemkražem in celo poizkusili zaigrati igro. Z vašim obiskom boste podprli naše igralce, da se bodo pogumno borili za čimboljšo uvrstitev. Ah, seveda lahko pripeljete s seboj ljubljene osebe, sorodstvo in vse prijatelje. Več nas bo, bolj bo prijetno.

Dodatne informacije dobite: Cveto.Erman@gmail.com, tel. 041 252 038

Obiščete lahko tudi spletno stran društva http://www.drustvo-krizemkrazem.si/.

Napisal: Cveto Erman