• 70 let

  Društva upokojencev Jesenice

  (1948 – 2018)

 • Ne zamudite!

 • Pridružite se nam lahko pri:

  • 9. novembra 2020 17:00ODPOVEDANO Družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja
  • 16. novembra 2020 17:00ODPOVEDANO Klemen Klemenc: Dobra in slaba zemlja – posledice rudarjenja v rudniku Bor
  • 14. decembra 2020 17:00Družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja
  • 21. decembra 2020 17:00Miro Koder: – potopisno predavanje.
  • 31. decembra 2020 19:00Silvestrovanje
  AEC v1.0.4

Franc Jelenc dobitnik letošnje plakete občine Jesenice, 20.3. 2013

Eden od treh letošnjih dobitnikov plakete občine Jesenice je 81-letni Franc Jelenc iz vrst našega društva. Za seboj ima izjemni opus na področju zborovskega petja, poleg tega pa tudi pri upravljanju številnih funkcij v ljubiteljski kulturi.

Po rodu je iz Selške doline, na Jesenice se je preselil pred okroglimi šestimi desetletji. Takoj se je vključil v mešani pevski zbor Svoboda, nekaj časa prepeval pri komornem zboru in zatem pri Jeklarju.

Najbolj zvest je zboru našega Društva upokojencev Jesenice, v katerega se je vključil leta leta 1968, kar precej let pred upokojitvijo.

Med drugim je deloval v Kulturni skupnosti Jesenice, Zvezi kulturnih organizacij Jesenice, v različnih odborih pevskih skupin in zvez na Gorenjskem in v slovenskem merilu. Več kot 30 let zvesto skrbi za organizacijo in nastope našega upokojenskega zbora na pevskem taboru v Stični, od leta 1970 vodi kroniko zbora.

Za dosedanje aktivno delo je prejel zlato in srebrno Gallusovo značko, Čufarjevo plaketo ter več drugih priznanj. Na osrednji prireditvi ob prazniku Občine Jesenice mu je v dvorani Gledališča Toneta Čufarja plaketo izročil župan Tomaž Tom Mencinger. Priznanja se je zelo razveselil in povedal :

Vesel sem vsake družbene pozornosti. Ta plaketa je zame veliko priznanje za dosedanje delo in hkrati obveza, da še vedno nekaj prispevam za našo družbo. Pel bom še z veseljem, da bo le zdravje služilo. „

Na fotografiji : Franc Jelenc ob podelitvi plakete v pogovoru z voditeljico prireditve Branko Smole.

Napisal in slikal: Janko Rabič