• 70 let

  Društva upokojencev Jesenice

  (1948 – 2018)

 • Ne zamudite!

 • Pridružite se nam lahko pri:

  • 22. oktobra 2018 17:00Prva pomoč z oživljanjem – zdravstveno predavanje z delavnico.
  • 8. novembra 2018Raduha (2062 m)
  • 10. novembra 2018Martinovanje
  • 12. novembra 2018 17:00Družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja
  • 19. novembra 2018 17:00Črt Kanoni: Zgodovina psihiatričnih ustanov na Slovenskem – predavanje.
  • 22. novembra 2018Gozd Martuljek (750) - Srednji Vrh (1000 m) - Kranjska Gora
  • 3. decembra 2018 17:00Marko Rolc: Prokletije 2018 – potopisno predavanje.
  • 6. decembra 2018Snovik (485 m) - sv. Miklavž - Hruševka (757 m)
  AEC v1.0.4

EuroBasket 2013, 4 – 9. septembra 2013

Pozdravljen EuroBasket 2013!

Začel se je veliki dogodek za Jesenice. Košarkarji že preizkušajo novo dvorano, jutri pa se bodo reprezentance pomerile že za točke. Tudi spremljevalni program se je začel: v navijaški coni igrajo različni bandi, gostinci so opremili svoje prostore za sprejem množice obiskovalcev in brhke natakarice že čakajo ljube goste.  Organizatorji so se zelo potrudili, da bo vse delovalo brez zapletov. V veliko pomoč bodo prostovoljci. Občina je polepšala mesto. Veliko je bilo vloženega dela v priprave.

Jeseničani, sedaj ste vi na vrsti. Imate enkratno priliko, da relativno poceni prisostvujete velikemu dogodku. Vsak  Jeseničan bi si moral ogledati vsaj eno tekmo, da doživi navijaško vzdušje v dvorani. To ostane v spominu. Kolektivno vzdušje ne more prikazati noben prenos tekme po televiziji.  Poleg tega moramo kot gostitelji zapolniti tribune, da o nas ne bodo pisali, kako nas nič ne zanima. Če nismo sposobni napolniti dvorane sedaj ob evropskem prvenstvu košarke, potem je ne bomo zapolnili tudi ob drugih prireditvah: izkazalo se bo, da dvorane nismo potrebovali in smo z obnovo  denar slabo naložili.

Jeseničani, sedaj imate enkratno priliko za medsebojno druženje. Spremljevalni program je kvaliteten in še večinoma zastonj. Te dni mesto ne bo mrtvo, kot običajno. Sprehodite se po mestu s svojimi prijatelji, dogovorite se za srečanje v gostinskem lokalu, v navijaški coni ali celo v reprezentačni klubski hiši.  Prispevajte svoj delež k dobremu vzdušju. Naj bodo ulice  živahne in lokali polni. Nikar ne ostanite doma, ker boste zamudili veliko prijetnih trenutkov. Ne izpustite možnosti uživati pravi dopust v domačem okolju, na Jesenicah.  Samo pet dni imate časa, da doživite  živahne, veličastne, vesele  in prijazne Jesenice,  kakršnih doslej še ni bilo in jih potem dolgo ne bo več. Oglejte si Jesenice takšne, kakršne bi imeli radi.

Vedite Jeseničani, da je vse dogajanje na Jesenicah pripravljeno za vas in ne za tujce, ki jih bo na Jesenicah samo za vzorec. Tujci bodo v okoliških hotelih na Bledu, Kranjski gori in drugje. Dajmo, zbudimo se  iz dolgotrajne zaspanosti in z aktivnostjo poskrbimo za naše dobro počutje in morebitno lepšo prihodnost. Pravljica bo trajala samo pet dni.

Napisal: Stane arh