• 70 let

    Društva upokojencev Jesenice

    (1948 – 2018)

  • Ne zamudite!

  • Pridružite se nam lahko pri:

    • 29. aprila 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 6. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 6. maja 2024 17:00Družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja.
    • 8. maja 2024Ljubljana
    • 13. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 20. maja 2024 10:00kartanje in druge družabne igre
    • 20. maja 2024 17:00Polona Avsenak: potovalni kolaž – potopisno predavanje.
    • 21. maja 2024 16:30Meritve krvnega tlaka, krvnega sladkorja in holesterola
    AEC v1.0.4

Zbor članov DU Jesenice, 24.2. 2012

Foto: Miroslav Harej

 

Moški pevski zbor DU Jesenice, ki deluje že kar nekaj desetletij, nam je polepšal minute čakanja na začetek rednega letnega zbora DU Jesenice.  S svojimi pesmimi so nas navdušile naše upokojenke, ki pesnijo v prostem času. Začele so se družiti šele pred mesecem dni v krožku “čajanka z literati” in že smo bili deležni rezultata njihovega povezovanja. Predstavile so se nam: Francka Leskovar, Alenka Trampuž, Sonja Frelih in Darja Jakopič. Upajmo, da bomo kmalu lahko tudi mi objavili njihove pesmi na strani “naši literati”.

Zbora se je udeležilo 97 članov DU Jesenice. O poročilih ne bomo poročali, ker si jih lahko sami preberete na strani “O nas” ->”Zbor DU Jesenice“. V letu 2011 smo bili zelo aktivni, saj je poročanje o naši dejavnosti trajalo kar dve uri, pa nismo še vsega povedali. Predsednik Boris Bregant je pohvalil vse prostovoljce, ki so pomagali pri prenavljanju Doma DU Jesenice in podjetja, ki so nam priskočila pri prenovi na pomoč. Prenova Doma je bilo zahtevno delo. Novost je tudi spletna stran društva, ki je vse bolj obiskana. Od začetka delovanja v oktobru smo zabeležili že 9900 obiskov. Velika pridobitev je tudi praporščak, ki je prevzel skrb za prapor DU Jesenice in skrbi za njegovo uporabo po protokolu. Predsednik Boris Bregant ima še polno načrtov za nove dejavnosti društva: povezovanje med upokojenci, reševanje socialnih in materialnih stisk naših članov, povezovanje z vnuki, aktivno se vključiti v družbeno življenje Jesenic in tudi na nivoju države preko Zveze društev upokojencev Slovenije.

Naj bo dovolj. Več boste prebrali v zapisniku Zbora DU Jesenice.

Zelo smo bili počaščeni s prisotnostjo naše poslanke Alenke Pavlič, prave Jeseničanke, na zboru. Ni si mislila, da  smo upokojenci v okviru društva tako aktivni v raznovrstnih dejavnostih in si medsebojno pomagamo. Z veseljem bo sodelovala še naprej z nami.

V veliko čast si štejemo, da sta se našemu vabilu za zbor odzvala Mateja Kožuh Novak, predsednica ZDUS in Tone Donko, podpredsednik ZDUS. Z veseljem sta pripotovala iz Ljubljane, saj je naše društvo eno izmed najbolj aktivnih v Sloveniji.

Predsednik PZDUG Janez Sušnik nam je povedal, da gorenjska zveza upokojencev postaja vse močnejša in bolj aktivna.

Direktorica Centra za socialno delo Jesenice, Anita Bregar, nas je opozorila na novosti, ki jih je prinesla nova zakonodaja. Zahvalila se je za sodelovanje DU Jesenice pri reševanju stisk upokojencev. Brez pravih informacij s terena ne bi bili tako učinkoviti.

Dokaz naše aktivnosti so tudi priznanja, ki so jih prejeli naši člani.

Pohvalo DU Jesenice sta prejeli: Sonja Kos in Marina Čemažar

Priznanje DU Jesenice so prejeli: Jelka Ključevič, Marina Čufar, Franc Ravnik, Karla Dolenec, Marjana Komel, Sonja Ravnik, Staša Mlakar, Ivan Rebernik

Priznanja ZDUS so prejeli: Zdravko Valentin Pogačar, Franc Terseglav, Zvone Anton Škrjanc, Miroslav Svetina, Franci Bizjak, Rudolf Stanislav Babič, Oton Pestotnik, Francka Talar, Ivanka Zupančič, Franc Gomilšek.

Po zboru smo nadaljevali z druženjem ob prijetnem klepetu.

Napisal: Stane Arh

 

Foto: Stane Arh