• 70 let

  Društva upokojencev Jesenice

  (1948 – 2018)

 • Ne zamudite!

 • Pridružite se nam lahko pri:

  • 12. decembra 2022 17:00Družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja.
  • 17. decembra 2022Trst in Sesljan
  • 19. decembra 2022 17:00Moje poti, potopisno predavanje
  • 31. decembra 2022 19:00Silvestrovanje
  AEC v1.0.4

103. rojstni dan Kristine Tarman, 16.12. 2012

V nedeljo, 16. decembra, je najstarejša občanka občine Jesenice in naša dolgoletna članica Kristina Tarman iz krajevne skupnosti Podmežakla praznovala 103. rojstni dan. Po rodu Dolenjka je bila z družino najprej na Hrušici, po letu 1939 so se vsi preselili v svojo hišo na Jesenicah. Predvsem je bila ves čas gospodinja, saj je bilo s petimi otroki veliko dela.

Danes ima pet vnukov in eno vnukinjo ter štiri pravnukinje in enega pravnuka.

Zdravje ji v častitljivi starosti kar dobro služi. Malo težje hodi in in čuti bolečine v hrbtenici in v kolenu. Rada pogleda televizijo in prebere časopis. Ima še dober apetit, predvsem ima rada govejo juho, obaro, piščančje zrezke, predvsem bolj lahko hrano. Od stotega leta naprej zanjo skrbi najstarejši sin Oto. Stalno je pri njej in ji nudi vso pomoč. Vsako leto se odpravita še v Izolo, kjer se Kristina kopa v morski vodi v bazenu.

Poleg njenih sorodnikov so najstarejšo občanko obiskali in ji izrazili najlepše želje po dobrem zdravju in počutju podžupan občine Jesenice Miha Rebolj in predsednica sveta krajevne skupnosti Podmežakla Marina Kalan s sodelavci. Prav na 103. rojstni dan so jo obiskali predstavniki našega društva na čelu s predsednikom Borisom Bregantom. Da so bile čestitke in dobre želje še prijetnejše, je poskrbela Marjana Komel s harmoniko.

Z najlepšimi željami Kristini v nadaljnjih častitljivih letih se pridružujemo tudi mi.

Napisal in slikal: Janko Rabič