• 70 let

  Društva upokojencev Jesenice

  (1948 – 2018)

 • Ne zamudite!

 • Pridružite se nam lahko pri:

  • 9. novembra 2020 17:00ODPOVEDANO Družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja
  • 16. novembra 2020 17:00ODPOVEDANO Klemen Klemenc: Dobra in slaba zemlja – posledice rudarjenja v rudniku Bor
  • 14. decembra 2020 17:00Družabno srečanje z znanimi ljudmi iz našega okolja
  • 21. decembra 2020 17:00Miro Koder: – potopisno predavanje.
  • 31. decembra 2020 19:00Silvestrovanje
  AEC v1.0.4

Zaključni sestanek kolesarjev, 16.10. 2012

Kolesarji DU Jesenice smo se zbrali na sestanku, da zaključimo kolesarsko sezono s prijetnim srečanjem v gostišču na Fortuni in se dogovorimo za program dela za naslednje leto. Kot vodja kolesarske sekcije sem se zahvalil vsem, ki so se odzvali mojemu vabilu. Predstavil sem udeležbo na kolesarskih izletih, prve in druge skupine. Zahvalil sem se Dragu Hitiju za lepo izpeljan kolesarski izlet po Krasu in tudi Stanetu Arhu, ki je vozil kombi v Ziljsko Dolino. Seveda nisem pozabil tudi na Janeza Komela, ki je organiziral najem kombija.

Program kolesarskih izletov za naslednje leto smo temaljito obravnavali. Večina je bila mnenja, da se sproti dogovarjamo o kolesarskih  izletih z vlakom ali kombijem, kot smo to storili letos. Kolesarski izlet v spomin na Jureta Robiča bomo vključil v program, ko bomo izvedeli za datum. Letos sta na njem sodelovala samo dva naša kolesarja, ker je ostale odvrnilo slabo vreme.

Posebno pozornost smo namenili najstarejšemu članu kolesarske sekcije DU Jesenice, Mirotu Svetini. Po hudi poškodbi pri smučanju se je odločil in se letos uspešno vrnil med nas. S trmo je premagal vse težave in nam bil enakovreden partner.

Janez Komel, ki je odgovoren za šport v DU Jesenice, je pohvalil  delo  kolesarske sekciji. Pohvalil je tudi vestno delo blagajničarke Marine Čemažar. Poudaril je, da moramo skrbeti za varnost na kolesarskih izletih, posebno na nevarnih odsekih. Opozoril je, da bodo večjie skupine kolesarjev morale svoje izlete javljati policiji.

Prijetno je bilo slišai izjavo Ivana Berlota – Taubija, da mu je žal, ker se ni že prej vključil v kolesarske izlete DU Jesenice. Član krajevne skupnosti Blejska Dobrava in član naše sekcije, Rudi Karlin, je  predlagal, da bi kolesarji  sodelovala pri krajevnem prazniku Blejske Dobrave. Bomo sodelovali, če nas bodo povabili.  Za take prireditve imamo kolesarji posebne majice z oznako DU Jesenice. Bilo bi smiselno, da bi nabavili enake ali vsaj podobne majice za vse tiste, ki jih še nimajo.

Po obilnem kosilu smo se ob kavici pogovarjali še o mnogih stvareh. Med drugim tudi, da bi za upokojence DU Jesenice nabavili po ugodni ceni smučarske karte za Kranjsko  Goro. To naj bi uredil, če bo le možno, Joža Svetina, vodja smučarske sekcije v DU Jesenice.

Razšli smo se vsi kot prijatelji s prijetnimi občutki. Naslednje leto nadaljujemo z druženjem na kolesarskih izletih. Se nam boste pridružili? Poskrbite za svoje zdravje in rekreacijo.

Napisal: Zvone Škrjanc